ЄС послабив санкції проти Росії, погодивши купівлю пального для місії ExoMars 2020

 

Європейський Союз виключив зі списку санкцій проти Росії операції із закупівлі або продажу ракетного палива гідразин, яке необхідне для спільного російсько-європейського проекту ExoMars.
Рішення від 30 листопада було опубліковано в офіційному журналі ЄС, 2 грудня воно набуло чинності.

Відтепер заборона не застосовується для надання прямо чи опосередковано технічної допомоги, фінансування чи фінансової допомоги, пов’язаної з продажем, постачанням, передачею або експортом та імпортом, придбанням або транспортуванням гідразину в концентраціях 70% та більше, передає УНІАН.

При цьому операції з гідразином дозволені за умови, що він призначений для випробування та польотів модуля ExoMars в рамках місії ExoMars 2020 у кількості, яка розраховується відповідно до потреб кожного етапу цієї місії, що не перевищує 5000 кг протягом усього терміну дії місії або для польоту перевізника модуля ExoMars, у кількості, яка розраховується відповідно до потреб польоту, що не перевищує 300 кг.

“Положення щодо технічної допомоги, фінансування або фінансової допомоги, пов’язаної із зазначеними вище операціями, підлягають попередньому схваленню компетентних органів. Заявники на отримання дозволу надають компетентним органам всю необхідну інформацію. Компетентні органи інформують Єврокомісію про всі надані дозволи”, – йдеться в рішенні.

Читайте також:
Дві нідерландські компанії порушили санкції ЄС
і долучилися до будівництва Керченського мосту

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна