Бородай визнав, що на Донбасі проти України воювали понад 11 тисяч громадян Росії

 

Членами російської громадської організації “Союз добровольців Донбасу”, які воювали на території України у складі незаконних збройних формувань, є понад 11 тисяч росіян.
Як передає “Новинарня“, про це заявив голова “СДД” росіянин Олександр Бородай -так званий “голова уряду ДНР” у травні-серпні 2014-го.

“Ця цифра не засекречена. Лише в “Союзі добровольців Донбасу” перебувають понад 11 тисяч осіб. І це тільки ті люди, які брали участь зі зброєю в руках в подіях на Донбасі за минулі роки”, – сказав Бородай в ефірі російського каналу “Царьград”.

Він додав, що йдеться саме про росіян.

“Організації, які я маю честь очолювати, є мобілізаційним резервом волонтерства. Люди бойовий дух не втратили і сього разу об’єднані. Це найкращі люди Росії, вони можуть ще раз зрушити світову історію”, – заявив лідер “СДД”.

Один із лідерів російської збройної інтервенції на Донбасі 2014 року, Бородай при цьому наполягає, що на Донбасі точиться “громадянська війна”. І вона стала “громадянською” також і для РФ.

“Факт наявності в цій війні добровольців з Росії по обидві сторони конфлікту створює спільний простір “русского мира”. У цій громадянській війні воюють один з одним люди, у яких сині паспорти, і люди, в яких червоні паспорти. Цей спільний духовний та ідеологічний простір Києву визнавати дуже невигідно, тому що теза про російську агресію – єдине, що мобілізує Україну та утримує цю державу від розвалу”, – сказав Олександр Бородай.

Водночас, як відомо, на Донбасі у складі НЗФ ОРДЛО – так званих 1-го і 2-го армійських корпусів – воюють не лише місцеві жителі та найманці з Росії, а й підрозділи російської регулярної армії. А безпосереднє командування 1 і 2 АК здійснюється зі штабу 8-ї загальновійськової армії Південного військового округу ЗС РФ (Новочеркаськ).

Читайте також:
“Інформнапалм” вирахував ще дев’ятьох російських контрактників
на Донбасі. ФОТО

Російського розвідника на Донбасі видав бультер’єр

У віце-прем’єра пояснили, чому формально зменшилося
число регулярних російських військ на Донбасі

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна