Підрозділи бойовиків ОРДЛО “маневрують” в руслі навчань “Захід-2017”, але глохнуть через крадіжки, – ГУР

 

На окупованій території Донецької і Луганської областей із 14 вересня тривають командно-штабні навчання 1-го (Донецьк) та 2-го (Луганськ) армійських корпусів ЗС РФ.
Вони проводяться “на єдиному оперативному фоні та за єдиним замислом із стратегічним командно-штабним навчанням ЗС РФ “Запад-2017”, повідомляє Головне управління розвідки Міноборони України у зведенні 19 вересня.

Відпрацьовуються питання приведення у вищі ступені бойової готовності, практичних дій військ (сил) з ведення контрнаступальних та наступальних дій.

“При проведенні навчань відмічені характерні для російських окупаційних військ особливості, пов’язані з розкраданням військового майна і, як наслідок, неспроможністю виконання поставлених завдань. Так, під час руху колони техніки 2-ї окремої мотострілецької бригади (Луганськ) раптово закінчилось пальне у більшості бойових машин. У результаті заходи з висування техніки бригади на полігон було призупинено і розпочато розслідування щодо встановлення винних у розкраданні пального”, – ідеться в повідомленні.

Напередодні речник Міністерства оборони України з питань АТО Андрій Лисенко в ефірі “Радіо Свобода” заявив, що Росія намагалася залучити підрозділи бойовиків ОРДЛО до загальних навчань, але ці підрозділи не змогли виконати завдання через брак пального та несправності техніки.

“Ми зараз бачимо, що намагалися залучити до цих навчань російсько-окупаційні війська на Донбасі. Ми отримали дані розвідки, що більшість колон, які повинні вийти в пункти зосередження для виконання паралельних завдань у рамках навчань “Захід – 2017”, вони просто не доїхали, оскільки чомусь закінчилося паливо. Один із підрозділів на Луганщині, який мав у своєму складі 11 танків – всього три танки були здатні рушити і виконувати завдання, всі інші – несправні”, – розповів Лисенко.

Він сказав, що, за даними розвідки, аналіз техніки двох армійських корпусів угруповань “ДНР” і “ЛНР” свідчить, що 60% техніки не може використовуватися через несправність.

Водночас ГУР МОУ інформує, що російське командування намагається приховати дійсні плани та наміри заходів бойової підготовки 1 та 2 АК.

“З цією метою змінено порядок діяльності представників місцевих ЗМІ. Згідно з новими вимогами вони повинні погоджувати з т. зв. “прес-службами міністерств оборони ЛНР/ДНР” інформаційні матеріали, які підготовлено для розповсюдження”, – ідеться у зведенні.

Як зазначала “Новинарня“, спільне стратегічне навчання “Захід-2017” збройних сил Росії і Білорусі проходить з 14 по 20 вересня.
Навчання відбуваються на полігонах у Республіці Білорусь, а також у Калінінградській, Ленінградській і Псковській областях РФ.
18 вересня маневри на полігоні “Лузький” у Ленінградській області відвідав президент Росії Володимир Путін.

Читайте також:
НП на навчаннях “Захід-2017”: російський вертоліт випустив ракету по глядачах. ВІДЕО

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна