Аваков розповів, скільки на Донбасі військ і зброї “скаженого пса путінського режиму”

 

Міністр внутрішніх справ Арсен Аваков заявив, що на території ОРДЛО два армійські корпуси, підпорядковані 8-й армії ЗС Росії, з озброєнням більшим, ніж у Великої Британії.

Про це він сказав на експертному форумі “Україна: у прагненні до рівноваги” 28 листопада.

“Проведу сублімацію даних нашої розвідки, яка дуже добре характеризує ситуацію балансу на сході країни, там, де у нас йде військове протистояння з Російською Федерацією. Чому я говорю з Російською Федерацією? Тому що сьогодні на тимчасово неконтрольованій території Луганської та Донецької областей під виглядом воєнізованих формувань так званих “ДНР” і “ЛНР” діє оперативне угруповання російських окупаційних військ”, – сказав Аваков у промові, яку транслював канал “112 Україна“.

За його словами, 1 АК – Донецьк, 2 АК – Луганськ приписані до 8-ї армії Південного військового округу збройних сил РФ (командування – в Новочеркаську Ростовської області), і вони складаються з місцевого населення, найманців та кадрових військовослужбовців збройних сил Росії.

Ці посилені підрозділи є першим ешелоном сил на даному напрямку, а за ними стоять регулярні війська РФ.

“Загальна штатна чисельність угруповань 1-го і 2-го армійських корпусів 8-ї армії: військовослужбовців – 35,5 тисячі, танків – 478, бронемашин – 848, артилерійських систем, мінометів – до 750, реактивних систем залпового вогню – 208, протитанкових засобів – 363, засобів протиповітряної оборони – 419”, – розповів Аваков.

View image on Twitter
МВС поширило інфографіку з цього приводу.

“487 танків і 848 БТРів – це більше, ніж є на озброєнні, наприклад, у Великій Британії”, – сказав Аваков.

“Ми стоїмо перед загрозою, яка біля наших кордонів. По суті, ми тримаємо скаженого пса путінського режиму на своєму кордоні, не пропускаючи його в Європу. Це те, з чого треба починати розмови про баланс і про безпеку України”, – підсумував глава МВС.

Як інформувала “Новинарня“, станом на липень 2017 року в окупованих районах Донецької й Луганської областей перебували 3900 кадрових російських військовослужбовців і 36300 найманців, бойовиків. Про це з посиланням на дані розвідки заявляла віце-прем’єр-міністр з питань євроінтеграції Іванна Климпуш-Цинцадзе.
Як пояснила її радник, за рік число “кадрових” росіян зменшилося на 2 тисячі через те, що Росія не відводить свої підрозділи, а створює нові – безпосередньо на території Донбасу, і набирає в них людей з числа російських та інших найманців і місцевих жителів.

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.