Порошенко анонсував референдуми про вступ до НАТО і ЄС

 

Президент Петро Порошенко заявив про намір в найближчий час провести в Україні референдуми щодо вступу до НАТО та членства в Євросоюзі.

Про це він розповів під час виступу в ГПУ з нагоди Дня працівників прокуратури 1 грудня.

“Зараз ми твердо тримаємо курс на євроатлантичну інтеграцію. І в скорому досяжному майбутньому в Україні точно пройдуть референдуми і щодо вступу до НАТО, і я впевнений, що народ України підтримає  мою ініціативу  щодо  членства в Євросоюзі”, – сказав Порошенко.

“Я впевнений, що результати голосування будуть таким ж позитивними, як уже вписані в історію результати щодо референдуму про незалежність України”, – додав президент.

Порошенко зазначив, що зараз є всі підстави вважати, що найгірше позаду – в Україні подолана економічна криза, знята “гострота болючих питань”, а нова армія успішно боронить країну від російського агресора.

Як інформувала “Новинарня“, вперше президент Порошенко заявив про намір влаштувати референдум щодо вступу до НАТО в лютому 2017 року. У відповідь на це в Альянсі говорять про потребу спершу досягти критеріїв та про неможливість вступу до НАТО країни, яка перебуває у воєнному конфлікті.

Заяви України про вступ у перспективі до Євросоюзу здебільшого не знаходять підтримки у країнах ЄС.
Хоча в резолюції саміту Східного партнерства 24 липня 2017 року з’явився запис: “учасники Саміту визнають європейські прагнення та європейський вибір цих партнерів, як зазначено в угодах про асоціацію”.

Такі ініціативи Петра Порошенка називають елементами президентської виборчої кампанії 2019 року.

Читайте також:
Референдум щодо членства в НАТО: стратегічна перспектива
чи інструмент тактичної політичної гри?

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна