На Київщині затримали прибічників ІДІЛ, які продавали нелегалам підробні паспорти

 

СБУ та прокуратура Київської області затримали групу осіб, які налагодили канал нелегальної міграції через виготовлення підробних документів та їх збут громадянам України та іноземних країн.

Про це повідомила прес-секретар генерального прокурора Лариса Сарган.

За результатами проведення досудового розслідування встановлено, що до злочинної групи входять громадяни країн Азії, РФ та України, “які сповідують радикальні ісламістські релігії та причетні до діяльності терористичного угруповання «Ісламська держава»”, – написала Сарган у “Фейсбуці”.

За її словами, в рамках кримінального провадження встановлено, що “пакет послуг” із переправлення нелегального мігранта за кордон коштував 6000 доларів США.

Фото: ФБ Лариса Сарган

“У вартість так званої послуги входить виготовлення паспорта громадянина України для виїзду за кордон, виготовлення паспорта громадянина України, організація безперешкодного проходження прикордонного контролю під час перетинання державного кордону України шляхом надання інструкцій та вказівок”, – розповіла представниця ГПУ.

За підсумками обшуків за адресами проживання зловмисників вилучено 15 підроблених паспортів та готівкові кошти у розмірі 108 тис. грн.

Затримано три особи. Вирішується питання щодо обрання їм запобіжного заходу у виді тримання під вартою.

Читайте також:
У Маріуполі затримали групу зловмисників,
які підробляли паспорти України для “ДНР”

 

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.