14 суддів-зрадників із Криму судитимуть за державну зраду

14 суддям із Криму, які працюють на окупантів, загрожує до 15 років позбавлення волі за державну зраду.

Про це повідомляє пресслужба прокуратури АРК.

“Прокуратура автономії в порядку спеціального досудового розслідування скерувала до суду обвинувальні акти стосовно 14 суддів із Криму, які зрадили присязі на вірність народу України та почали працювати на ворога. Дії обвинувачених кваліфіковано як державна зрада (ч. 1 ст. 111 КК України), їм загрожує до 15 років позбавлення волі”, – йдеться в повідомленні.

Як зазначили в прокуратурі, після початку незаконної анексії півострова  Росією троє з обвинувачених обійняли посади заступника голови та суддів створеного РФ “Верховного суду Криму”, двоє інших стали суддями так званого “Арбітражного суду Криму”.

Інші фігуранти перейшли до російських міських “судів” Євпаторії, Севастополя та Керчі, Кіровського і Білогірського районних “судів”, а також Гагарінського та Ленінського районних “судів” міста Севастополь.

Таким чином, обвинувачені судді сприяли переходу української судової системи, що діяла в Криму, на здійснення “правосуддя” за російським законодавством та допомагали РФ у проведенні підривної діяльності проти України, додали в прокуратурі.

Читайте також:
Експрокурора з Криму заочно засудили до 13 років тюрми за держзраду

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна