У Маріуполі затримали групу зловмисників, які підробляли паспорти України для “ДНР”

 

У Донецькій області затримані колишні й діючі державні службовці, які підробляли українські паспорти для жителів тимчасово непідконтрольної території. Про це повідомляє прес-служба поліції Донецької області.

“Протягом півроку четверо маріупольців (дві жінки і двоє чоловіків у віці від 25 до 28 років) за попередньою змовою виготовляли документи, які потім віддавали замовникам, які проживають на непідконтрольній Україні території. Підроблений паспорт коштував 500 гривень. Зловмисниці – діючі співробітниці районного управління Державної міграційної служби, їх спільники – колишні держслужбовці”, – йдеться в повідомленні.

Під час обшуку за адресою орендованого злочинною групою приміщення та за місцями проживання всіх його учасників вилучено понад 40 паспортів на різних осіб (як із вклеєними фотографіями, так і без них), кліше, бланки, пристрої для обрізання і вклеювання фотографій, фотографії різних людей, комп’ютерна техніка, фотопапір та суму 70 тисяч гривень.

За даним фактом слідчий відділ Волноваського відділу поліції почав досудове розслідування за ознаками кримінального злочину, передбаченого ч. 3 ст. 358 (підроблення, збут або використання документів) Кримінального кодексу України, за що передбачено до п’яти років позбавлення волі.

28-річному організаторові злочинної групи і його 27-річній спільниці повідомлено про підозру. Стосовно ще двох зловмисників приймається рішення, інформують у поліції.

Правоохоронці звертаються до всіх, хто протягом останнього року міняв паспорт або вклеював нову фотографію (навіть без власної присутності) в Лівобережному районному управлінні міграційної служби України в Маріуполі – з проханням звернутися до міграційної служби або до територіального відділення поліції для перевірки достовірності паспорта.

Читайте також:
Чиновнику ДМСУ Маріуполя, що видавав закордонні паспорти для “ДНР”,
світить 12 років тюрми

Працівник української прокуратури намагався проїхати через КПВВ
за паспортом бойовика “ДНР” “Кабана”

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна