ПВК Вагнера в Луганську: СБУ виклала переговори Корнета про ліквідацію “побратимів”. ВІДЕО

 

Служба безпеки України підтвердила прибуття з Російської Федерації на територію тимчасово окупованих районів Луганської області додаткових сил приватної військової компанії “Вагнера” для збройної підтримки так званого “міністра внутрішніх справ ЛНР” Ігоря Корнета.
Як передає “Новинарня“, про це 25 листопада повідомив прес-центр СБУ.

“Заслуговує на увагу той факт, що у 2015 році саме Корнет та керівник ПВК «Вагнера» Уткін під кураторством представників ФСБ Росії керували ліквідацією ватажків та «зачисткою» збройних формувань «Бетмена», «Косогора», «Фоми», а також різних козачих військових угруповань”, – ідеться в повідомленні.

На аудіозаписах переговорів терористів, які перехоплені СБУ, можна почути конкретні деталі тих подій, включаючи “відомості про особисту ініціативність Корнета у знищенні свої колишніх «бойових побратимів»”.

“СБУ не виключає аналогічного сценарію розвитку подій за результатами завершення ситуації, що склалась у Луганську”, – зазначили у спецслужбі.

Сайт СБУ виклав три ролики із записом розмов Ігоря Корнета та Дмитра Уткіна “Вагнера”, а також офіцера ФСБ РФ Олега “Хмурого” – куратора “зачисток” в “ЛНР”:

Читайте також:
Марина Корнет – дочка бойовика “ЛНР”, який влаштував переворот
– вчиться на бюджеті в Харкові. ФОТО

Як інформувала “Новинарня“, 21 листопада центр міста Луганськ, адміністративні будівлі та телеканал “Луганськ 24” взяли під контроль військові, які підтримують так званого “главу МВС ЛНР” Ігоря Корнета. Цей бойовик не погодився з рішенням “ватажка ЛНР” Ігоря Плотницького про його звільненням з посади.

Надвечір в ОРЛО увійшли колони військової техніки бойовиків “ДНР”, а також із Росії, зокрема приватна військова компанія РФ.
Плотницький був заблокований в його адміністрації.

22 листопада відбулися масові затримання в “прокуратурі ЛНР”. Корнет оприлюднив інформацію про те, нібито наближені до Плотницького особи співпрацювали з Україною, і через це в Луганську готувалися диверсії, був готовий зайти український 3-й полк спецназу.

Також Корнет звинуватив Плотницького в інсценуванні замаху на себе та спроби перевороту 2016 року, а також в організації убивства колишнього “прем’єра ЛНР” Геннадія Ципкалова. Корнет пообіцяв покарати винних у ліквідації Ципкалова.

23 листопада Ігор Плотницький утік з Луганська і через Ростов-на-Дону прибув до Москви. 24 листопада він нібито написав заяву про відставку за станом здоров’я та призначив своїм наступником Леоніда Пасічника, голову “МГБ ЛНР”.

Нардеп Тимчук назвав події в ОРЛО виявом конфлікту ФСБ Росії та Головного управління генштабу ЗС РФ.

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна