Марина Корнет – дочка бойовика “ЛНР”, який влаштував переворот – вчиться на бюджеті в Харкові. ФОТО

 

Марина Корнет, дочка так званого “міністра внутрішніх справ ЛНР” Ігоря Корнета, який вчинив заколот у Луганську, навчається на бюджеті в Харкові в Національному юридичному університеті імені Ярослава Мудрого.

Як передає “Новинарня” з посиланням на базу НЮУ, у 2014 році (вже після початку російської агресії та проголошення так званої “ЛНР”) Корнет Марина Ігорівна вступила за конкурсом на бюджетну форму навчання на бакалаврат в Інститут підготовки кадрів для органів прокуратури України (бал 601,5, 75-те місце з 85 прохідних за конкурсом).

Зараз вона навчається на четвертому курсі в Інституті прокуратури та кримінальної юстиції.

У виданні “Вгородє” читаємо, що Марина Корнет любить задаровувати залицяльників дорогими презентами – наприклад, годинниками за 10 тисяч доларів.
Раніше вона жила в 7-му гуртожитку, а тепер орендує квартиру в центрі Харкова за 20 тисяч гривень.

Журналісти знайшли сторінки Марини в соцмережах. У 2013 році вона навчалася в США. Пише, що буває в рідному Луганську. У ВНЗ отримує стипендію.
На сторінці багато фото з відпочинку – наприклад, 2017 року дівчина відпочивала в Туреччині (після розголосу Корнет видалила обліковий запис “Вконтакті”).

“Про політику вона взагалі ні разу нічого не говорила. Зайнята тільки собою і своєю зовнішністю”, – кажуть однокурсники дівчини.

Судячи з фото Ігоря Корнета в соцмережах, один із провідних бойовиків “ЛНР” має ще двоє дітей. Це Ксенія, якій 12 років, і Кирило, якому на вигляд близько 4-5 років. Зараз вони в російському місті Самара.

Кореспондентка “Прямого” каналу побувала в навчальному закладі, коли там відбувався брифінг членів Верховного Суду, які прийшли поспілкуватись зі студентами.
“Новообраний суддя [ВСУ] Аркадій Глущенко сказав, що він вперше чує від нас про цю історію, і взагалі не бачить, з його слів, нічого тут кримінального. Він каже, що якщо вона громадянка України, то вона має право на навчання у будь-якому виші України. А ще одна суддя Олена Кіпенко сказала, що взагалі-то кожен громадянин України має право на освіту, тому дівчину ні в чому, за її словами, не треба звинувачувати”, – зазначила журналістка.

ЗМІ дізналися, що в Харківській області живуть бабуся й дідусь Марини. Катерина і Сергій Грамотєєви – батьки дружини сепаратиста Корнета – живуть під Харковом, у селищі Башкирівка, на території якого розташована військова частина 92-ї окремої механізованої бригади.
Спілкуватися з журналістами вони не захотіли. Тільки сказали, що зятя не бачили кілька років, з ним не спілкуються, а в Луганську останній раз нібито були у 2013 році.

Так званий “міністр внутрішніх справ ЛНР” Ігор Корнет

Як інформувала “Новинарня“, 21 листопада центр міста Луганськ, адміністративні будівлі та телеканал “Луганськ 24” взяли під контроль військові, які підтримують так званого “главу МВС ЛНР” Ігоря Корнета.
Цей бойовик не погодився з рішенням “ватажка ЛНР” Ігоря Плотницького про його звільненням з посади.

Надвечір в ОРЛО увійшли колони військової техніки бойовиків “ДНР”, а також із Росії, зокрема приватна військова компанія РФ.
Плотницький був заблокований в його адміністрації.

22 листопада відбулися масові затримання в “прокуратурі ЛНР”. Корнет оприлюднив інформацію про те, нібито наближені до Плотницького особи співпрацювали з Україною, і через це в Луганську готувалися диверсії, був готовий зайти український 3-й полк спецназу.
Також Корнет звинуватив Плотницького в інсценуванні замаху на себе та спроби перевороту 2016 року, а також в організації убивства колишнього “прем’єра ЛНР” Геннадія Ципкалова. Корнет пообіцяв покарати винних у ліквідації Ципкалова.

23 листопада Ігор Плотницький утік з Луганська і через Ростов-на-Дону прибув до Москви. 24 листопада, відповідно до заяви “міністра МГБ ЛНР” Леоніда Пасічника, Плотницький подав у відставку. “Главою ЛНР” став Пасічник.

Нардеп Тимчук назвав події в ОРЛО виявом конфлікту ФСБ Росії та Головного управління генштабу ЗС РФ.

Читайте також:
Екс-голова “Ради ЛНР” розповів, як люди Плотницького
забили молотком колишнього “прем’єра” Ципкалова

Павуки в банці “ЛНР”: окопна війна погано позначається на довголітті
окупантів-контрабандистів

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна