Відповідь на затримання Шаройка: Україна вислала білоруського дипломата

 

Міністерство закордонних справ України у відповідь на оголошення Білоруссю українського дипломата Ігоря Скворцова персоною нон-грата вислало з України співробітника посольства Білорусі в Києві.
Про це повідомила речниця МЗС Мар’яна Беца, передає УНІАН.

“У зв’язку з інформацією білоруської сторони щодо оголошення персоною нон-грата співробітника посольства України у Білорусі хотіли б зазначити, що українська сторона на основі принципу взаємності також вислала білоруського дипломата з України”, – сказала Беца.

Прізвище цього дипломата та інших подробиць вона не повідомила.

Як повідомляла “Новинарня“, 17 листопада стало відомо, що 25 жовтня в Мінську співробітники КДБ Білорусі затримали власного кореспондента “Українського радіо” в Білорусі, колишнього власного кореспондента агентства УНІАН у Мінську, громадянина України Павла Шаройка.
За словами посла України в Білорусі Ігоря Кизима, Шаройка обвинувачують у шпигунстві й утримують в слідчому ізоляторі КДБ Республіки Білорусь.

20 листопада Комітет державної безпеки Білорусі заявив, що має докази шпигунської діяльності Шаройка та створення ним агентурної мережі, а також що “координацію розвідувальної діяльності” Шаройка здійснював співробітник Головного управління розвідки Міністерства оборони України, який “діяв під прикриттям посади радника Посольства України в Білорусі”.

ГУР МОУ спростовує обвинувачення, заявляючи, що після того, як Шаройко працював у прес-службі управління, він звільнився й надалі працює як цивільний журналіст.

Український посол Кизим у коментарі білоруському виданню TUT.BY повідомив, що українська сторона на прохання білоруської відкликала з Мінська першого секретаря посольства України Скворцова.

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна