У ГУР МОУ відхрестилися від журналіста Шаройка, затриманого в Білорусі

 

Служба зв’язків з громадськістю Головного управління розвідки МО України спростувала заяви Мінська про приналежність нібито до ГУР МОУ затриманого в Білорусі нібито за шпигунство журналіста Павла Шаройка.

“20 листопада ц. р. білоруські засоби масової інформації розповсюдили заяву офіційного представника Комітету державної безпеки Республіки Білорусь щодо причетності українського журналіста Павла Шаройка до створення агентурної мережі та ведення розвідувальної діяльності на території Республіки Білорусь. Також у вказаній заяві зазначено, що Павло Шаройко зізнався, що є співробітником Головного управління розвідки Міністерства оборони України.

Служба зв’язків з громадськістю ГУР МО України уповноважена заявити, що викладена у зазначеній заяві інформація не відповідає дійсності.

Павло Шаройко дійсно проходив службу у ГУР МО України на посаді начальника прес-служби. У 2009 році він був звільнений з військової служби за станом здоров’я. Після звільнення П. Шаройко працював за раніше набутою спеціальністю — журналістом українських ЗМІ, у тому числі кореспондентом на території Республіки Білорусь”, – сказано в заяві.

Читайте також:
Тимчук про справу Шаройка: спецслужби Білорусі підключилися до російських спроб дискредитації України

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.