Генпрокуратура передала справу про зловживання в НАЗК з НАБУ в СБУ

 

Кримінальне провадження щодо керівництва Нацагентства із запобігання корупції за фактами, оприлюдненими керівником одного з департаментів НАЗК Ганною Соломатіною, забрали з НАБУ і передали в СБУ.

Це зробили за рішенням генерального прокурора Юрія Луценко, повідомив народний депутат Мустафа Найєм.

“На ділі це означає, що в подальшому всі процесуальні дії по цій справі, в тому числі, обшуки в НАЗК, виїмка документів, допити співробітників агентства і адміністрації президента будуть проводити співробітники Служби безпеки”, – пояснив Найєм у “Фейсбуці”.

Він підкреслив, що такі дії є прямим порушенням КПК та прямим конфліктом інтересів.

“Мало того, що це є прямим порушенням Кримінально-процесуального кодексу, це ще і прямий конфлікт інтересів, якого в Генпрокуратурі не побачили. Нагадаю, серед іншого колишній співробітник НАЗК повідомляла, що Нацагентство щодо запобігання корупції безпосередньо курується співробітниками адміністрації президента”, – зазначив він.

Пізніше генеральний прокурор Юрій Луценко прокоментував оприлюднену інформацію і заявив, що кримінальне провадження передали від НАЗК до СБУ якраз для уникнення конфлікту інтересів у слідчих діях підлеглих.

За його словами, Ганна Соломатіна раніше заявила про маніпуляції з перевіркою у глави, одного з керівників НАБУ.
“Для уникнення конфлікту інтересів у слідчих діях підлеглих йому детективів САП звернулася до мене щодо зміни підслідності за СБУ. Я вважаю, що це правильно”, – зазначив Луценко.

Також він додав, що заяви Соломатіної “про її звернення до ГПУ не відповідають дійсності”.

Як відомо, 14 листопада співробітниця Нацагентства Ганна Соломатіна звинуватила голову НАЗК Наталію Корчак у фальсифікаціях перевірок електронних декларацій та узгодженні їх з адміністрацією президента.
Пізніше в НАБУ заявили про тиск влади на НАБУ й розслідування можливих фальсифікацій в НАЗК.

Читайте також:
Генпрокуратура порушила проти НАБУ ще одну справу. Мосійчук посприяв

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна