Девід Лінч у Будинку з химерами: відкрив свій фонд для реабілітації і може зняти кіно про Україну

 

Президент Петро Порошенко в суботу, 18 листопада, прийняв у Києві знаменитого американського кінорежисера Девіда Лінча, який прибув до України для відкриття представництва свого благодійного фонду.
Як передає “Новинарня“, фонд Лінча допомагає ветеранам війни, біженцям, жертвам домашнього насилля.

Прес-служба президента поширила фото, з яких видно, що Порошенко провів для 71-річного творця серіалу “Твін пікс” – екскурсію по Будинку з химерами.

Глава держави подякував Девіду Лінчу за рішення відкрити в Україні філію фонду.

“Нині це дуже актуальне та важливе питання для України, яка переживає часи війни і російської агресії: незаконна анексія Криму, агресія на Сході моєї країни. Коли сотні тисяч військових повертаються з війни і психологічна реабілітація життєвонеобхідна для них”, – сказав Порошенко.

Фото: АП

За словами глави держави, ідеї та методологія, яку представляє Девід Лінч, будуть надзвичайно важливими для надання допомоги людям у подоланні стресу. Адже страждають від цього не лише військові, які безпосередньо беруть участь у бойових діях, а й цивільні.

“Президент також запропонував легендарному режисерові обдумати можливість створення кіно про українських героїв та ті події, які зараз відбуваються в Україні”, – інформує прес-служба Банкової.

Девід Лінч зауважив, що фонд надаватиме допомогу і проводитиме заняття із трансцендентальної медитації для кожного, хто цього бажає.

Він також висловив думку про те, що в Україні є потреба у вивчені таких методик психологічної реабілітації.

Читайте також:
Війна за ветерана. Як суспільство й держава борються
за психологічну адаптацію учасників АТО

Реабілітовані державою. Держслужба ветеранів і Генштаб
прозвітували про психологічну роботу з АТОвцями

Три роки “Творчої Криївки”: реабілітація мистецтвом, і не тільки

Спеціальні центри — замість пиятик в санаторіях.
Що пропонує ветеранам АТО законопроект про реабілітацію

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.