Доба АТО: зросла кількість обстрілів, але бойових втрат немає

 

Ситуація в районі проведення АТО залишається складною. Російсько-терористичні війська продовжують порушувати перемир’я на всій лінії зіткнення. У порівнянні із попередньою добою кількість ворожих збройних провокацій зросла майже вдвічі і сягнула 33. Понад десяток фактів використання бойовиками зброї характеризуються застосуванням мінометів різних калібрів.
Попри підвищення ворожої вогневої активності, жоден український воїн внаслідок бойових дій не постраждав, повідомляє прес-центр штабу АТО в ранковому зведенні.

Із настанням сутінок, ворог активізувався на Світлодарській дузі. Зі 120- та 82-мм мінометів, гранатометів, стрілецької зброї та озброєння БМП були обстріляні оборонці селища Луганське.

Також бойовики вели вогонь із 82-мм мінометів, гранатометів та стрілецької зброї поблизу Катеринівки, а з великокаліберних кулеметів – по захисниках Валуйського.

У попередньому зведенні повідомлялося, що на світанку ворог зі стрілецької зброї та гранатометів обстріляв позиції українських захисників поблизу Кримського, а по обіді – випустив там чотири міни калібру 82мм. Міномети такого ж калібру були застосовані неподалік Зайцевого та Луганського.

На підступах до Донецька факти застосування противником піхотного озброєння протягом доби зафіксовані неподалік Авдіївки, Мар’їнки та шахти “Бутівка”, Пісків і Новоселівки Другої.

Неподалік Маріуполя бойовики застосували міномети калібру 120 мм, стрілецьку зброю, гранатомети та озброєння БМП поблизу Водяного. Зі 120-ти та 82мм мінометів були обстріляні сили АТО в районі Гнутового, а зі стрілецької зброї і гранатометів – оборонці Миколаївки, Березового, Новотроїцького, Старогнатівки і Павлополя.

Сили АТО давали противнику адекватну відповідь.

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна