У США і Французькій Гвіані запустили ракети з двигунами українських розробників

 

Із космодрому Воллопс (штат Вірджинія, США) відбувся успішний пуск ракети-носія Antares-230 із транспортним космічним кораблем Cygnus.
У підготовці та проведенні пуску брали участь українські фахівці, повідомила прес-служба Державного космічного агентства України.

“12 листопада 2017 року о 14 годині 19 хвилин за київським часом з о. Уоллопс (штат Вірджинія, США) відбувся успішний пуск модернізованої ракети-носія середнього класу Antares-230 із транспортним космічним кораблем Cygnus”, – йдеться в повідомленні.

За інформацією НКАУ, головним розробником ракети-носія є американська компанія Orbital АТК.
“Основну конструкцію першого ступеня створюють вітчизняні державні підприємства космічної галузі КБ «Південне» ім. М. К. Янгеля та ВО «Південний машинобудівний завод ім. О. М. Макарова» (обидва – Дніпро) в кооперації з підприємствами «Хартрон-Аркос» (Харків), «Хартрон-Юком» (Запоріжжя), «Чезара», «Рапід» (Чернігів) та інші”, – відзначили в прес-службі.

Вантажний корабель Cygnus доставить на Міжнародну космічну станцію 3229 кг вантажу на замовлення НАСА.

Стикування корабля Cygnus зі станцією заплановано на 14 листопада.

Раніше у Французькій Гвіані з космодрому Куру відбувся успішний пуск ракети Vega, двигун якої виготовлений на заводі “Південмаш” в Україні.
Про це повідомив президент України Петро Порошенко на своїй сторінці у “Фейсбуці”.

“Європейська ракета-носій Vega з українським двигуном успішно стартувала з космодрому Куру у Французькій Гвіані. Маршовий двигун РД-843 4 ракети-носія розроблений Державним підприємством «Конструкторське бюро «Південне» та виготовлений Державним підприємством «ВО «Південний машинобудівний завод ім. О.М. Макарова”, – зазначив глава держави.

За інформацією Державного космічного агентства України, запуск відбувся 8 листопада 2017 року близько 03:40.

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна