У Севастополі спростовують, що український активіст Каніковський загинув через прапор на балконі

 

В окупованому Росією Севастополі трагічно загинув 75-річний Сергій Каніковський, колишній український активіст.

Чоловіка викинули з 13-го поверху через те, що вивісив на балконі синьо-жовтий прапор – таку інформацію поширив у мережі громадський діяч, голова історичного клубу “Холодний Яр” Роман Коваль.

Водночас за даними ЗМІ Севастополя та українських коментаторів у “Фейсбуці”, на місці події не було українського прапора, а Каніковський страждав на психічну хворобу й давно не спілкувався з українським активом.

“Мені зателефонував товариш із Севастополя… І я з запізненням дізнався трагічну новину: загинув Сергій Каніковський, член севастопольської” Просвіти “(до окупації міста Російською Федерацією), член Всеукраїнського політичного об’єднання “Державна самостійність України” (яке очолював Коваль – “Н”) в 1990-2000 роках”, – написав Коваль на своїй сторінці в “Фейсбуці”.

За його словами, Каніковський народився 24 липня 1942 року, жив у Севастополі на вулиці Кісаєва, 13, на 13-му поверсі, “захоплювався спортом. Попри літа, був молодцюватий, фізично розвинений. Мав спокійну, врівноважену вдачу. Був привітний. Завжди оптиміст”.

“Причиною смерті стало те, що український патріот вивісив на балконі синьо-жовтий прапор.  Окупанти цього йому не пробачили – Сергій “випадково” був викинутий зі свого балкона. Звичайно, російська поліція в смерті обвинуватила самого Сергія”, – написав Коваль у ФБ 6 листопада.

Станом на 10 листопада цей допис на сторінці Романа Коваля відсутній.

Натомість він залишився в перепостах, а також на сторінці клубу “Холодний Яр”, який очолює Коваль.

Водночас у коментарях інших проукраїнських севастопольців трапляються такі: “Не поширюється ахінею. Сергій Петрович був після інсульту, прапор не вивішував. Світла йому пам’ять”.

Проросійське севастопольське видання “Подробності” з посиланням на слідком РФ пише, що в момент падіння Каніковського з балкону в квартирі перебували родичі. Вони повідомили слідчим, що це була нібито вже друга спроба Сергія зістрибнути з балкона – під час першої вони зуміли запобігти загибель чоловіка.
“Більше того, він виписався з психіатричної лікарні за 10 діб до події, приймав сильнодіючі препарати. Ніякого прапора на місці події виявлено не було”, – заявили в прес-службі севастопольського слідкому.

За даними видання, родичі загиблого повідомлення слідкому підтверджують. За їх словами, Каніковський страждав на психічний розлад, з “Просвітою” та іншими українськими організаціями вже дуже давно не спілкувався.

Читайте також:
Кара за прапор. Українця Балуха в Криму посадили на 3 роки і 7 місяців

У Москві ФСБшники побили аспіранта,
який під час святкування анексії Криму розмахував прапором України

Російські силовики провели рейд у будинку в Севастополі,
де живуть родини моряків ВМС України

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.