Російські силовики провели рейд у будинку в Севастополі, де живуть родини моряків ВМС України

 

Співробітники російської окупаційної поліції провели рейди в квартирах будинку, де проживають сім’ї військовослужбовців ВМС України і військові пенсіонери в Севастополі.
Про це повідомили виданню “Крим. Реалії” дружини українських офіцерів, які не зрадили присязі і зараз проходять службу на материковій частині України.

За їхніми словами, рейди відбулися ввечері 18 вересня. Двоє співробітників російської поліції і ще двоє в осіб у цивільному обійшли всі квартири будинку і провели бесіди з мешканцями.

Зокрема, силовики запитували у людей, чи знають вони, що проживають в службовому житлі, цікавилися, скільки людей проживає в квартирі і де зараз перебуває “глава сімейства”.

Поліцейські показували службові посвідчення, але про причини перевірки не повідомляли. У мешканців вимагали паспорти і перевіряли реєстрацію.

Також поліцейські детально розпитували про сусідів: хто проживає, хто виїхав і де зараз перебуває.

Співробітники в цивільному в бесідах не брали участі і не представлялися.

За словами мешканців, раніше вже була спроба виселити одну з сімей зі службової квартири, але права на житло вдалося відстояти в суді.

Як відомо, 40-квартирний будинок №17 в провулку Новікова в Балаклаві був побудований для ВМС України і зданий в експлуатацію в кінці 2003 року.
У ньому в службових квартирах мешкають сім’ї українських військовослужбовців і родини військових пенсіонерів.
Будинок перебував на балансі ВМС України. Частина квартир була приватизована до 2014 року. Після анексії Криму Росією будинок передали на баланс міністерства оборони Росії. Зараз громадяни, що живуть у ньому, не мають можливості приватизувати службове житло, оскільки це не передбачено російськими законами.

Читайте також:
ЄС не визнає вибори російського “губернатора Севастополя”

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна