У Москві ФСБшники побили аспіранта, який під час святкування анексії Криму розмахував прапором України

 

Співробітники ФСБ Росії допитали і побили аспіранта Московського державного університету, який 18 березня під час мітингу з приводу третіх роковин анексії Криму розмахував з вікна своєї кімнати в гуртожитку прапором України. Про це пише “Медіазона“.

Як розповів журналістам один із товаришів аспіранта, який побажав зберегти анонімність, аспірант історичного факультету зробив прапор України із двох шматків тканини і почав розмахувати ним з вікна своєї кімнати на виду в учасників масової акції на честь анексії Криму.

Зазначається, що таку акцію він проводив “на знак протесту проти витрати бюджетних коштів на фестиваль у той час, як в МДУ немає грошей на ремонт гуртожитків”.

За словами самого аспіранта, його акція не носила політичний характер.

Через деякий час аспірант вирішив продовжити акцію на сходовій клітці – там з боку фестивалю краще було видно прапор.

На сходовій клітці його з прапором зупинив співробітник служби безпеки гуртожитків, пізніше прийшов майор із відділу внутрішніх справ МДУ в супроводі трьох людей у штатському, які називали себе співробітниками ФСБ.

Аспіранта силою довели до його кімнати, де забрали фотоапарат, телефон і ноутбук, після чого спровадили до ВВС МДУ.

“Поліцейський пішов, а ФСБшники почали прискіпливий допит  хто такий, на кого працюєш, хто тобі заплатив. Змусили включити ноутбук, рилися в телефоні і фотоапараті. Особливо його не били, в голову тільки розкритою долонею, в корпус кілька разів тикали загостреною шваброю, від якої залишилися порізи і синці”, – розповів друг аспіранта.

У ноутбуці і фотоапараті не знайшли нічого крамольного. Після двох годин допиту чоловіка змусили під диктовку написати розписку про те, що він “згоден працювати інформатором під егідою ФСБ і Центру “Е” під псевдонімом “Аспірант””.

Надалі троє поліцейських змусили написати в протоколі, що чоловік розмахував прапором і нецензурно висловлювався. Копію протоколу йому не дали: вручивши квитанцію про штраф за дрібне хуліганство, аспіранта випровадили з ВВС МДУ близько 22:00.

20 березня чоловік зафіксував побої в травмпункті, наступного дня звернувся до правозахисної організації “Комітет із запобігання катуванням”.

Читайте також:
Роковини кримського референдуму: Захарченко зламав ліжко, святкуючи. ФОТО

У Росії суд виніс вирок юнакові за слова “ватник” і “кацап” у дописі “ВК”

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна