У Донецьку порахували своїх Ленінів і випустили марку на честь найбільшого

 

З нагоди 100-річчя російської Жовтневої революції так зване “ДП “Пошта Донбасу” (поштове відомство сепаратистів “ДНР”) презентувало марку і конверт, присвячені ювілею.

На марці №93 “100 років Великої Жовтневої соціалістичної революції” зображений найбільший у Донецьку пам’ятник Володимиру Леніну, встановлений на центральній площі міста.

Номінал марки складає 30 рублів, її тираж – 14 тисяч примірників.

Церемонію в літературному залі Донецької бібліотеки імені Крупської відвідали “міністр зв’язку ДНР” Віктор Яценко, “в.о. міністра культури ДНР” Михайло Жовтяк, гендиректор “ДП “Пошта Донбасу” Денис Неудачин, російський публіцист Микола Стариков, а також радник ватажка “ДНР” Захар Прилепін, повідомив сайт сепаратистів ДАН.

Пропагандистські ресурси бойовиків розповідають, що в той час як в Україні були демонтовані понад 3,5 тисячі пам’ятників Леніну, жителі Донецька не допустили “ленінопаду” і “зберегли скульптури засновника радянської держави як важливий елемент історичної спадщини”.

При цьому журналісти ДАН проїхали вулицями Донецька і нарахували 20 скульптур вождя світового пролетаріату, досі не декомунізованих.

Зазначається, що в кожному районі Донецька як мінімум по одному пам’ятнику Леніну.

Найбільший пам’ятник на площі Леніна – монументальна композиція зі статуї лідера більшовиків висотою 7,5 метра.

Читайте також:
УІНП звернувся до прокуратури й СБУ: болгарське село на Одещині
відреставрувало Леніна замість демонтувати

Декомунізація по-запорізькому: пам’ятник Леніну перетворили на Орлика

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна