Порошенко ініціював засідання консультаційного комітету з Польщею для зняття напруги між країнами

 

Петро Порошенко ініціював проведення надзвичайного засідання консультаційного комітету президентів України і Польщі з метою запобігання подальшої ескалації напруги між двома країнами.

Про це повідомив прес-секретар Порошенка Святослав Цеголко у “Фейсбуці”.

“Резонансні заяви з боку представників офіційної польської влади на адресу України та її керівництва, що лунають останнім часом, викликають серйозне занепокоєння та не можуть залишатися без належного реагування.
Задля зміцнення стратегічного партнерства між Україною та Республікою Польща, та щоб уникнути подальшу ескалацію напруги, усвідомлюючи необхідність вирішення будь-яких проблемних питань у двосторонніх відносинах виключно у цивілізований європейський спосіб, президент України Петро Порошенко ініціював проведення надзвичайного засідання консультаційного комітету президентів України та Польщі“, – написав Цеголко.

Він нагадав, що консультаційний комітет президентів є дорадчим органом, що покликаний сприяти реалізації домовленостей між главами обох держав, спрямованих на поглиблення дружніх стосунків між Україною і Республікою Польща, який очолюють зовнішньополітичні радники президентів.

Як інформувала “Новинарня“, напередодні президент Польщі Анджей Дуда заявив, що люди з антипольськими поглядами займають важливі місця в українській політиці, і він чекає від президента Порошенка виправлення цієї ситуації.

Цими ж днями глава МЗС РП Вітольд Ващиковський повідомив, що не радитиме президенту Дуді здійснювати візит в Україну, передбачений у грудні, через “складну ситуацію” у відносинах з Україною.

Також Ващиковський оголосив, що Польща запускає процедури, які не дозволять людям, що демонструють вкрай антипольські погляди, в’їхати до країни.

 

Міністр закордонних справ Польщі Вітольд Ващиковський 5 листопада під час візиту до Львова відмовився відвідати Національний музей-меморіал жертв окупаційних режимів “Тюрма на Лонцького” через слова директора музею Руслана Забілого про те, що у 1918 році Польща окупувала Західну Україну.

Віце-консул генерального консульства Польщі в Луцьку Марек Запур на “круглому столі” в Рівному назвав Львів “польським містом”.

Читайте також:
У МЗС прокоментували заяву президента Польщі
про українських політиків з антипольськими настроями

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна