У МЗС прокоментували заяву президента Польщі про українських політиків з антипольськими настроями

 

Україна не має наміру політизувати історичне минуле українсько-польських відносин та буде дотримуватиметься конструктивної позиції.
Про це заявила речник Міністерства закордонних справ України Мар’яна Беца, повідомляє “Інтерфакс-Україна”.

“Хотілося б наголосити, що в проєвропейській політиці української влади немає політиків, які мали б антипольські настрої. Україна – це стратегічний партнер Польщі, і цей принцип лежить в основі нашої політики щодо Польщі та польського народу”, – сказала речниця.

“Ми налаштовані на конструктив, і ми не маємо наміру застосовувати політичну логіку до історичних подій між двома країнами”, – додала представниця МЗС України.

Як повідомляла “Новинарня“, напередодні президент Польщі Анджей Дуда заявив, що люди з антипольськими поглядами займають важливі місця в українській політиці, і він чекає від президента Порошенка виправлення цієї ситуації.

Цими ж днями глава МЗС РП Вітольд Ващиковський повідомив, що не радитиме президенту Дуді здійснювати візит в Україну, передбачений у грудні, через “складну ситуацію” у відносинах з Україною.

Також Ващиковський оголосив, що Польща запускає процедури, які не дозволять людям, що демонструють вкрай антипольські погляди, в’їхати до країни.

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна