Різка відповідь на “справу рюкзаків”: “Народний фронт” відкрив власний фронт проти Порошенка

 

Один із медійних представників партії “Народний фронт” – Микола Княжицький, голова Комітету ВР з питань культури і духовності, співвласник каналу “Еспресо.TV” – виступив у своєму виданні зі статтею, що стала різкою відповіддю на затримання НАБУ і САП сина глави МВС, одного зі зверхників “НФ” Арсена Авакова.

Як передає “Новинарня“, у своєму виступі на сайті “Еспресо” представник “Народного фронту” звинуватив президента Порошенка в тому, що він прийшов до влади за підтримки Росії та надалі діє у змові з проросійськими політиками Льовочкіним і Медведчуком.
Також Княжицький заявляє, що Петро Порошенко “хоче скористатися ситуацією і отримати монополію на владу з допомогою людей, від яких ще вчора шукав захисту у “Народному фронті”.

“Це може стати найбільшою помилкою президента. Бо сидіти одночасно на російському та українському стільцях не можливо”, – застерігає представник “НФ”.

Княжицький стверджує, нібито на президента в його протистоянні з партнером по коаліції – “Народним фронтом” – працюють новостворені антикорупційні органи.

“Ані Юрій Іванющенко, ані Сергій Льовочкін, ані інші відомі представники минулого режиму не затримуються і не арештовуються НАБУ. Симптоматичним є те, що найгучнішою справою про злочини часів Януковича є підозра Мартиненка, яка виникла якраз і за ініціативи тодішнього прокурора Януковича Пшонки. А саме Мартиненко був одним з головних спонсорів Майдану”, – пише Княжицький.

За його словами, затримання сина Авакова Олександра в “справі рюкзаків” є відповіддю сторони Порошенка на відмову розганяти антипрезидентський табір під Верховною Радою.

“Спроба «взяти в заручники» сина Авакова після незгоди міністра силовим способом розганяти «майдан» перед Радою є однією з таких показових піарно-аморальних справ [президента]. Вона не матиме жодних наслідків через відсутність самого факту злочину, а лише стане спробою тиску на Авакова, який «осмілився» розпочати розслідування проти Льовочкіна та інших недоторканих проросійських політиків”, – пише Микола Княжицький.

На початку статті він прямо заявляє, що Петро Порошенко прийшов до влади у результаті “Віденської змови”.

“Зняття з виборів Кличка і підтримка Фірташа та Льовочкіна стали запорукою перемоги Порошенка на президентських виборах. Цей крок був політичним, а не злочинним”, – додає представник “НФ”.

Княжицький наголошує, що “на наступних парламентських виборах Порошенко створив, здавалося б, найсильнішу політичну команду, (…) але ця команда програла”.

Княжицький переконує, що провідна роль у перемозі Революції гідності належала політикам з “НФ”.

“Вибори за партійними списками виграв “Народний фронт”, партія Арсенія Яценюка, Олександра Турчинова, Андрія Парубія, Арсена Авакова і Миколи Мартиненка. В той час саме ці люди формували кістяк “Фронту”. Вони і були основною рушійною силою Майдану. Яценюк був його обличчям, Турчинов – стратегом, Парубій – охоронцем, Аваков – тактиком і Мартиненко – фінансистом [Майдану].
Я не применшую пожертви кожного громадянина, що вийшов на Майдан, і інших його лідерів, таких як Кличко і Тягнибок, членів ради Майдану. Але кістяком Майдану, що переміг, були саме ці люди”, – стверджує Княжицький.

Він підкреслює, що програли тоді Льовочкін, який “намагався через маніпуляції Майданом маніпулювати Януковичем, і Клюєв, який будував для Януковича інші лінії захисту. Обидва робили це за підтримки Росії”.

Однак, за словами Княжицького, “Порошенко при владі став для Росії компромісною фігурою і «Віденська змова» – не була лише домовленістю між Фірташем, Льовочкіним і Порошенком. Це була домовленість між Росією і Порошенком. І вже не перша”.

“Люди, яких росіяни приставили ще до Кучми – Льовочкін і Медведчук, представники двох «проросійських кланів», «закляті друзі», що ненавидять один одного, і далі продовжують ділити Україну”, – пише автор.

“Єдиною позасистемною силою, яка виникла в силу історичних обставин, став “Народний фронт” – традиційно прозахідна політична сила, яка має величезне представництво у парламенті, представники якої очолюють впливові міністерства, є серйозним гальмом для звичної побудови української владної верхівки, що завжди трималася на авторитарному президенті та представниках двох проросійських “веж”. Але велику небезпеку ця партія становить не лише зараз, а й під час наступних виборів”, – стверджує Микола Княжицький, пояснюючи нібито цим випад Порошенка проти Авакова.

Нагадаємо, раніше близький до глави МВС нардеп від “Народного фронту” Антон Геращенко заявив, що конфлікт під Аваковим і Порошенком існує ще з часу президентських виборів, і Аваков своїм кураторством поліції, ДПСУ та Нацгвардії стримує бажання Порошенка взяти під контроль весь силовий блок.

Як заявив нардеп Сергій Лещенко, “справа рюкзаків” розслідувана НАБУ давно,  вперше проект підозри пішов на погодження до спецпрокурора Холодницького ще взимку, а те, що підозра була погоджена тільки зараз, після конфлікту Порошенка та Авакова, та обернулася обшуками й затриманням Олександра Авакова, “посилює чутки про певний вплив на Холодницького з адміністрації президента”.

 

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна