Холодницький нарешті погодив підозру НАБУ для Авакова через конфлікт того з Порошенком, – Лещенко

 

Сергій Лещенко
народний депутат України від Блоку Порошенка, член партії “Демальянс”, журналіст

(FB)

Інсайд по справі Авакова.

1) Справа розслідувана давно, і вперше проект підозри пішов на погодження від НАБУ до прокурора Холодницького ще взимку.

2) Те, що підозра погоджена тільки зараз, після конфлікту Порошенка та Авакова, посилює чутки про певний вплив на Холодницького з адміністрації президента.

3) Сама справа пророблена в деталях – відомо навіть, через які конвертаційні центри було здійснено “обнал” наших з вами державних коштів, які були переказані на виробництво рюкзаків.

4) Самі рюкзаки виявилися не 60-літровими, а десь близько на 40 літрів, з матеріалів, які промокали та горіли.

5) Третій затриманий у справі – Володимир Литвин, спільник Авакова-молодшого, який керує фірмою, що за підсумками тендеру мала виготовити рюкзаки.

6) Обшуки в Харкові показали, що Аваков здатен перетнути межу та використовувати підлеглих для захисту своїх приватних інтересів. При тому, що обшуки в Харкові не мали критичної важливості – у тому помешканні йде ремонт, а слідчі планували в разі, якщо не знайдуть сина Авакова в Києві, залишити підозру за адресою реєстрації.

7) Аваков давно мав залишити посаду міністра як людина, яка не відповідає не викликам часу, ні базовим стандартам законності. Відповідний проект постанови, внесений депутатами нашого комітету, вже більше року блокується на рівні керівництва Ради та Банкової.

Читайте також:
Учасники акції “АвакOFF!” привезли під паркан Авакова
старі рюкзаки й запалили. ФОТО

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна