У Авакова розповіли, як вони стримують бажання Порошенка взяти під контроль весь силовий блок

 

Між міністром внутрішніх справ Арсеном Аваковим і президентом Петром Порошенко існує конфлікт через бажання останнього контролювати всі силові органи, як це робив Янукович.

Про це заявив наближений до МВС народний депутат Антон Геращенко в ефірі телеканалу ICTV ввечері 2 жовтня, передає “Ліга”.

На запитання ведучого, чи існує між президентом і главою МВС конфлікт, Геращенко відповів: “Так, з першого ж дня обрання президента України Петра Порошенка”.

За словами нардепа, “президент хотів сконцентрувати всю владу над правоохоронними органами в своїх руках, а “Народний фронт”, я і Арсен Аваков вважаємо, що це дуже небезпечний прецедент”.

“На сьогодні є певний баланс влади: президент відповідає за СБУ і несе відповідальність за всі позитивні й негативні зміни в СБУ, президент пропонує генпрокурора і разом з Верховною Радою ділить цю відповідальність. Міністр внутрішніх справ Арсен Аваков (…) є балансом влади в цій країні і гарантом недопущення тих помилок і злочинів, які були допущені Януковичем і його оточенням”, – заявив нардеп від “НФ”.

Він уточнив, що не Аваков особисто це може гарантувати, а МВС, Нацгварія і Національна поліція.

Геращенко сказав, що ці структури “ніколи не будуть використані проти народу України для того, щоб не допустити будь-яких народних виступів, якщо вони будуть законними та обґрунтованими”.

Присутній в студії голова фракції БПП в парламенті Артур Герасимов спростував слова Антона Геращенка, назвавши брехнею його думку про те, що Порошенко хоче зосередити всю владу в своїх руках. Також він не підтвердив наявність конфлікту між президентом і главою МВС.

Читайте також:
“Політика приходить туди, де їй не місце”.
Що стоїть за заявами “НФ” про відставку Муженка

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна