Порошенко: Зрадофілам хоч тризуб над Кремлем постав – скажуть, що криво

 

“Зрадофілам хоч тризуб над Кремлем постав – скажуть, що криво”, – такий афоризм видав президент Петро Порошенко у виступі на Раді регіонального розвитку 24 жовтня в Києві.

Як передає “Новинарня“, прес-служба президента особливо акцентувала увагу на цьому вислові, зробивши з нього окрему ілюстрацію для соцмереж.

“Звичайно , що в країні є «зрадофіли». Як каже українське прислів’я – «яким і тризуб над Кремлем постав, то вони скажуть, що криво стоїть». Вони і тут знаходять приводи для печалі. І дороги криві, і мости короткі, і театри в історичний пейзаж не вписуються, і ремонти пересуватися заважають, і заводи не те випускають, борщі не так варять”, – заявив Порошенко.

Він нарікав не те, що “зрадофіли” “критикують за те, що, мовляв, президент, Прем’єр, влада перерізають стрічки не на дуже глобальних, а інколи навіть і на локальних об’єктах”.

“Звичайно, крутіше було би побудувати космодром для міжгалактичних польотів, а не завод із виробництва упаковки.  Але ж ми робимо перші, але надзвичайно важливі, кроки після жорсткої економічної кризи, спричиненої війною”, – сказав президент.

Він констатував, що, на жаль, “війна ще дуже далека від завершення, хоча ми маємо світло кінці тунелю”.
У зв’язку з цим він згадав про підтримку країнами-партнерами ініціативи України щодо введення миротворців на Донбас для забезпечення стійкого та надійного миру “як першого етапу повернення українського суверенітету на Донбас”.

При цьому президент фактично визнав, що збирається й надалі урочисто відкривати новозбудовані навіть нові об’єкти.

“Отож, щиро радий ознакам та проявам того, що країна врятувалася, вижила, відійшла від краю прірви. Тому я хочу наголосити, що й надалі з превеликим задоволенням буду бувати у вас на відкритті важливих об’єктів, щоб спільно з Урядом допомагати вирішувати проблеми, і це є надзвичайно важливо. Так, відкривати і будувати об’єкти, великі й малі. Будь-які, котрі свідчать, що країна стає на шлях сталого розвитку”, – сказав Порошенко.

“Наше інформаційне поле, на жаль, дещо зорієнтоване на негатив. Іноді, аби про позитивну подію повідомили в ефірі, стрічку має розрізати високопосадовець, інакше про подію просто промовчать. І навіть я не завжди можу допомогти.
Хочу навести приклад, що нещодавно в одній із західних областей відкривав доволі велике підприємство. На тисячі і тисячі робочих місць. Для двох центральних каналів це було нецікаво. Мені передали, що вони не згадали про це в сюжеті, бо, з точки зору редакторів, це була би реклама. А інвестор, який створює тисячі робочих місць, має за це рекламу заплатити, бо без цього не покажуть.
Ну що ж… Мені в радість працювати і промоутером, і «рекламним агентом» позитивних змін. Ще приємніше генерувати самі зміни і забезпечувати належні політичні умови для впровадження реформ”, – заявив глава держави.

Він наголосив, що однією з найголовніших і найрезультативніших є децентралізація, адже “за три роки її впровадження власні доходи місцевих бюджетів зросли приблизно в два з половиною рази”.

“Я думаю, нам є за що подякувати парламенту, особливо зараз, восени, коли була проголосована реформа освіти, завершено голосування судової реформи і кодексів, була проголосована пенсійна реформа. І зараз ми маємо можливості підвищити пенсії, скористатися надходженнями до Пенсійного фонду, які пов’язані з підвищенням мінімальної заробітної платні, що створила можливості, щоб ми приділили увагу пенсіонерам”, – додав Петро Порошенко.

Читайте також:
Мітингарі-АТОвці висунули ультиматум Порошенку,
а Геращенко – Єгору Соболєву

 

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна