У Ростовській області РФ зникли безвісти два українські мандрівники автостопом

 

У Ростовській області РФ зникли безвісти двоє українців – Олександр Бабинець та Сергій Велєв, які подорожували автостопом.

Як повідомляє ТСН з посиланням на друзів і родичів зниклих, молодики вирушили в мандри ще в середині серпня і побували в Грузії.

Один із туристів, 25-річний Бабинець – родом із Дніпра. Через спільних друзів він познайомився із 28-річним Велєвим, який уже мав досвід походів по Україні, зокрема самостійно дістався з Одеси до Говерли.

“Вони більше хотіли в Грузію потрапити, з місцевою кухнею познайомитися, тому що вони – працівники ресторанної сфери. Саші подобалося спілкування з людьми, обслуговування. Це була його стихія. І він каже, що поїдемо, а якщо вийде, то залишимося там, трохи попрацюємо. Але головною метою був все ж відпочинок. Вони хотіли помандрувати, побачити інші країни”, – розповіла Олена, мама Олександра Бабинця.

Друг Олександра Євген зазначив, що у родичів і друзів було багато побоювань через те, що Олександрові та Сергію доведеться багато подорожувати по території Росії.

Однак самих мандрівників це не хвилювало. Українсько-російський кордон вони перетнули в Харківський області, попрямувавши в Бєлгород. Далі – Астрахань, Саратов, Казахстан. Там вони планували сісти на пором, який через Каспійське море доставив би їх в Азербайджан, а вже звідти вони дісталися б до Грузії.

Однак через шторм пором запізнився на кілька днів. З огляду на особливості візового режиму, які не дозволяли перебувати в Казахстані довше п’яти днів, хлопцям довелося повертатися назад в Росію. Тому вони пройшли ще Дагестан, Чечню, Північну Осетію і нарешті дісталися до Грузії.

Практично кожні три дні хлопці виходили на зв’язок. Вони розповідали, що по дорозі їм зустрічалися хороші люди, які радо приймали їх у Росії.

Орієнтовно 30 вересня молодики покинули Грузію, попрямувавши додому коротким шляхом – по трасі “Кавказ” через Кабардино-Балкарію, Ставропольський і Краснодарський край РФ.

За словами матері Бабинці, вони планували повернутися в Україну так само, як виїжджали, – через Харківську область, проїхавши Бєлгород.

Неподалік від Ростова-на-Дону Олександр і Сергій останній раз вийшли на зв’язок.

Ніч на 7 жовтня вони провели в наметі, який возили з собою. Прокинувшись вранці, вони виявили, що водій, який підвозив їх і разом з ними став на відпочинок, поїхав геть.

До вечора 7 жовтня хлопці майже добралися до Ростова. Близько шостої вечора Олександр скинув матері ще одну геолокацію.

“Це було останнє повідомлення. Ще він написав: “Я скоро буду вдома”, – розповіла Олена.

Жінка повідомила, що звернулася в місцеву поліцію і в посольство України в Росії.

Читайте також:
ФСБ вважає, нібито затриманий у білорусі Гриб
планував підірвати шкільну лінійку в Сочі

 

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна