Правляча партія Японії виграла дострокові вибори на тлі ракетної загрози КНДР

 

На дострокових парламентських виборах в Японії, які відбулися в неділю, 22 жовтня перемагає правляча Ліберально-демократична партія на чолі з прем’єр-міністром Сіндзо Абе.

За даними екзит-полів, консервативна коаліція у складі ЛДП та молодшого партнера – партії “Нова Комейто” – отримує 311 із 465 місць у нижній палаті парламенту країни, передає японський канал TBS.

Водночас Партія надії очільниці Токіо Юріко Коїке здобуває лише 50 місць. Сама Коїке назвала це “дуже поганим результатом”.

Очікується, що за підсумками виборів 63-річний Сіндзо Абе четвертий раз поспіль очолить уряд країни.
У такому разі він стане прем’єр-міністром, який найдовше перебував при владі в Японії.

Перемога може дати Абе більше можливостей для досягнення своєї давньої мети – перегляду пацифістської конституції Японії, зазначає Reuters. Він хоче змінити статус ЗС Японії та зміцнити роль військових у країні з огляду на загрозу з боку Північної Кореї та зростання впливу КНР.

Як інформувала “Новинарня“, що 28 вересня глава уряду Японії розпустив нижню палату парламенту.
Політичні оглядачі вказували, що Абе прагнув скористатися вдалим моментом для своєї Ліберально-демократичної партії, рейтинг якої зріс на тлі кризи навколо Північної Кореї, щоб заново утвердитися у владі.

2014 року Сіндзо Абе вже розпускав нижню палату парламенту після того, як економіка країни раптово опинилася у рецесії.
За результатами тих дострокових виборів ЛДП також одержала впевнену перемогу, нагадує DW.

Сіндзо Абе очолював уряд із 26 вересня 2006 року до 26 вересня 2007-го під час своєї першої каденції, а тепер залишається при владі з 26 грудня 2012 року.

Читайте також:
КНДР вдруге пустила ракету над Японією.
МЗС України засуджує

Парламент Японії ухвалив закон, що дозволить імператору Акіхіто
зректися престолу

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна