На тлі загрози КНДР у Японії розпустили парламент

 

Глава уряду Японії Сіндзо Абе в четвер, 28 вересня, розпустив нижню палату парламенту, це рішення затвердив імператор.
Таким чином він відкрив шлях для дострокових виборів. Очікується, що їх проведуть 22 жовтня, передає інформагенція dpa.

Депутати з опозиції бойкотували сесію, на якій було оголошено про розпуск парламенту, звинувативши прем’єр-міністра у страху перед відкритою критикою і дебатами з політичними противниками.

Сам Сіндзо Абе заявив, що йому потрібен новий мандат на те, як використовувати очікуваний дохід від запланованого збільшення податку на споживання у 2019 році. Прем’єр також хоче, щоб виборці оцінили, як він справляється зі зростаючою загрозою з боку Північної Кореї.

Абе, який прийшов до влади наприкінці 2012 року, прагне скористатися вдалим моментом, вважають політичні оглядачі, думку яких передає DW.

На тлі кризи навколо Північної Кореї зріс рейтинг правлячої Ліберально-демократичної партії, її очільникові вдалося подати себе як сильного лідера. Політичну силу Абе нині підтримують 44% виборців, а провідну опозиційну Демократичну партію – лише 8%.
Водночас кожен п’ятий виборець у Японії не визначився. Такими є результати соціологічного опитування, які опублікувала газета Nikkei.

Читайте також:
КНДР вдруге пустила ракету над Японією

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна