Екс-регіонал-втікач Олійник заявив, що фінансує намет на протесті під Верховною Радою

 

Колишній нардеп від Партії регіонів Володимир Олійник, який у 2014 році втік до Москви, заявив, що фінансує один із протестних наметів біля Верховної Ради України.

Відповідне інтерв’ю з Олійником вийшло в ефірі радіо “Говорить Москва” 20 жовтня.

На запитання ведучого, чи добра новина те, що біля Ради в Києві зібрався протест, Олійник (екс-мер Черкас) відповів, що фінансово підтримує черкаський намет.

“Там стоїть одна моя палатка, я її фінансую, там черкащани, яких я добре знаю, вони звернулися до мене по допомогу”, – сказав політемігрант.

Він уточнив, що є певні витрати, пов’язані “з утриманням, харчуванням, допомогою сім’ям та іншими потребами”, які він оплачує.

Відеосюжет з уривком цього інтерв’ю Олійника поширив у “Фейсбуці” міністр внутрішніх справ Арсен Аваков.

“Олійник – депутат-утікач від ПР і соратник Януковича – повідомив, що профінансував наметове містечко перед ВР. Тепер, сподіваюся, всім стало зрозуміло, за чиї гроші бенкет, витканий із провокацій крові людей, розпуску парламенту, Нацгвардії, СБУ та дурнуватих ультиматумів”, – написав Аваков.

 

Раніше на своїй сторінці у “Фейсбуці” Олійник також писав, що фінансує намет під Радою і робить це “як громадянин України”.

“Це не підтримка Саакашвілі, а підтримка групи людей з Черкащини, яких я добре знаю. Вони пройшли всі стадії української кризи і на власній шкурі відчули принади нинішнього правління за принципом: “За що боролися…” Я роблю це як громадянин України” , – заявив колишній “регіонал”, оголошений в Україні в розшук 2014 року.

Читайте також:
Акція під ВР: поліцейському дали по голові, він знепритомнів

Мітингарі-АТОвці висунули ультиматум Порошенку,
а Геращенко – Єгору Соболєву

Як повідомляла “Новинарня“, 17 жовтня біля Верховної Ради почалася акція “Всеукраїнський збір” з вимогою ухвалити закони в рамках так званої “великої політичної реформи” – про виборчу систему з відкритими списками, Антикорупційний суд і скасування депутатської недоторканності.
Її організаторами виступають партії “Об’єднання «Самопоміч»”, ВО “Батьківщина”, “Рух нових сил” та інші, а також низка громадських організацій.

Частина учасників мітингу заявили, що будуть залишатися біля ВР до виконання їхніх вимог.

Ініціатор акції Михеїл Саакашвілі закликав протестувальнкиів вимагати відставки президента Петра Порошенка.

Щоб не допустити встановлення наметів під парламентом, нацгвардійці заблокували протестувальників з наметами у дворі на вулиці Грушевського. Згодом 17 жовтня сутички сталися також на розі вулиці Садової. Постраждали четверо осіб, з них двоє правоохоронців (ВІДЕО). Учасники акції відібрали в поліцейських майже два десятки щитів.

На боці опозиції виступили десятки учасників АТО, зокрема ветерани батальйону “Донбас”.

Мітингарі встановили намети, туристичні та багатомісні, на проїжджій частині вулиці Грушевського і на площі Конституції.
Вони не бажають розходитись, хоча сесійний тиждень закінчився, а парламент почав приймати “велику політичну реформу” – відправив у КС законопроекти щодо зняття депутатської недоторканності і розглянув пропозиції щодо нової виборчої системи.

20 жовтня ветерани АТО взяли на себе відповідальність за продовження протесту під Радою.

Станом на 23 жовтня акція триває без ексцесів. На вулиці Грушевського, біля ВР та Маріїнського залишаються кілька десятків наметів,здебільшого вони напівпорожні.

Читайте також:
Хто і як протестує під Верховною Радою, коли та розійшлася. РЕПОРТАЖ

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна