“Воїне, ти мішень ФСБ!” Волонтери розвісили на кордоні білборди проти “бані-водки” з росіянами. ФОТО

 

Волонтери розмістили біля межі з окупованим Кримом білборди, які закликають українських військових і прикордонників не контактувати з російськими силовиками.
Як передає “Новинарня“, про це у “Фейсбуці” повідомив блогер Антон Ходза.

“Нову серію бордів розміщено у прикордонних локаціях Херсонської області на межі з Кримом, а також на виїзді з міста Херсон. Усього їх буде дев’ять. Біля кордону ще клеять”, – розповів Антон.

На плакатах написано: “Вони тобі не брати і не друзі!
Обнімашки -> баня-горілка -> підвал ФСБ.
Український воїне, ти – мішень для ФСБ! Ніяких контактів з ворогом. Брати та друзі залишились у минулому”.

З його допису випливає, що таким чином волонтери відреагували на затримання росіянами двох прикордонників ДПСУ на Сумщині, які, за повідомленнями російських ЗМІ, були схоплені на початку жовтня під час відвідання лазні на боці РФ.

“Волонтерська група “Itchy Trigger Finger Ukrainians” передає привіт усім прикордонникам, які на третьому році війни і досі вважають за нормальне піти на російський бік кордону у баньку чи ще за якимось своїми справами.
Ще у 2014 році росіяни переконливо довели, що ніякі дружні стосунки, спільні застілля чи сауни не зупинять їх, коли надійде наказ стріляти по українцях. Сумно, що у 2017 році доводиться про це нагадувати”, – написав Антон Ходза.

Він висловив подяку міській адміністрації Херсона та меру міста за допомогу в розміщенні агітаційних плакатів на півдні.

“Якщо хтось захоче розмістити такі сюжети у прикордонних локаціях у Сумській та Харківській областях, ми готові надати оригінал-макет”, – додав активіст.

Читайте також:
Українських прикордонників затримали на консультативній зустрічі з росіянами, – голова ДПСУ

ФСБ РФ показала відео із затриманими українськими прикордонниками
і назвала імена

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна