ФСБ РФ показала відео із затриманими українськими прикордонниками і назвала імена

 

Затримані росіянами українські офіцери-прикордонники Богдан Марцоня та Ігор Дзюбак перебувають у спецслужб РФ.

Це підтверджує відео допиту прикордонників, яке оприлюднив підрозділ російської ФСБ.

Відеосюжет без звуку, однак його супроводжує коментар про те, що затриманим вже висунуті звинувачення.

“Затриманим 3 жовтня 2017 року за порушення кордону з України в Російську Федерацію військовослужбовцям Державної прикордонної служби України в рамках раніше порушеної кримінальної справи за ч. 3 ст. 322 Кримінального кодексу Російської Федерації (незаконне перетинання Державної кордону Російської Федерації) пред’явлено звинувачення”, – йдеться в повідомленні прикордонного відомства ФСБ РФ.

Читайте також:
Українських прикордонників затримали на консультативній зустрічі з росіянами, – голова ДПСУ

Як інформувала “Новинарня“, ввечері 3 жовтня в Сумській області неподалік від кордону з РФ зникли двоє українських прикордонників. ФСБ Росії підтвердила їх затримання. 
9 жовтня речник ДПСУ Олег Слободян повідомив, що російський суд заарештував їх на два місяці нібито за незаконний перетин кордону і спротив силовикам. Українського консула до них не пускають.
У ДПСУ припускають, що українських офіцерів затримували із застосуванням фізичної сили.

Зустріч прикордонників України і РФ із питання затриманих офіцерів, запланована на 9 жовтня, була зірвана російською стороною: на неї прибув лише один прикордонник ФСБ РФ, який заявив, що не уповноважений вести переговори.

 

Державна прикордонна служба України обмежить кількість прикордонних консультативних зустрічей із росіянами через викрадення двох офіцерів-прикордонників у Сумській області саме на такій зустрічі, заявив голова ДПСУ Петро Цигикал.

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна