Росія підтвердила, що зниклі українські прикордонники в ФСБ

 

Російська сторона офіційно підтвердила затримання двох військовослужбовців Держприкордонслужби України поблизу україно-російського державного кордону на Сумщині.

Про це 4 жовтня повідомив перший заступник голови ДПСУ Василь Серватюк, передає “Інтерфакс-Україна“.

“Російська сторона поінформувала, що нею затримано двох громадян України, які заявили, що вони є військовослужбовцями Державної прикордонної служби України”, – сказав Серватюк.

За його словами, російська сторона просить надати документи про затриманих.

Серватюк нагадав, що з вечора 3 жовтня Держприкордонслужба не мала інформації про місцезнаходження своїх офіцерів.

Підтвердження від російської сторони, за словами першого заступника голови Держприкордонслужби, отримано після того, як ДПСУ звернулася в прикордонне відомство Російської Федерації.

Тепер українських “порушників кордону”, якими їх вважає ФСБ РФ, чекає суд.

“Я не знаю, яким буде судове рішення. Сподіваюся, що завтра воно буде оперативно розглянуто, і це дасть можливість здійснити передачу. Якщо ні, тоді будемо чекати цю процедуру, коли вона завершиться”, – сказав Серватюк.

Як відомо, 3 жовтня близько 20:00 два офіцери відділу прикордонної служби “Зноб-Новгородське” Сумського прикордонного загону зникли зі зв’язку, здійснюючи моніторинг ділянки державного кордону.
У російських ЗМІ з’явилася інформація з посиланням на ФСБ, нібито російські прикордонники затримали двох українських прикордонників на території РФ.

Прокуратура Сумської області за фактом зникнення двох співробітників відділу прикордонної служби “Зноб-Новгородське” Сумського прикордонного загону розпочала кримінальне провадження.
Відомості до Єдиного реєстру досудових розслідувань внесено 4 жовтня 2017 року за п. 1 ч. 2 ст. 115 КК України (“умисне вбивство”) з попередньою кваліфікацією –” безвісне зникнення”.
Проведення слідства доручено Середино-Будському відділенню поліції під процесуальним керівництвом Шосткинської місцевої прокуратури.

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна