Українських прикордонників затримали на консультативній зустрічі з росіянами, – голова ДПСУ

 

Державна прикордонна служба України обмежить кількість прикордонних консультативних зустрічей із росіянами через викрадення двох офіцерів-прикордонників у Сумській області саме на такій зустрічі.

Як передає “112 Україна”, про це сказав голова ДПСУ Петро Цигикал.

Він зазначив, що постійне проведення прикордонних консультативно-представницьких зустрічей сусідніх держав є звичною світовою практикою, але в умовах непередбачуваних дій РФ вирішено обмежити їх кількість.

“Ми вирішили обмежити ці зустрічі на рівні керівників, щоб убезпечити менш підготовлений персонал”, – повідомив голова відомства.

За  словами Цигикала, саме під час проведення такої консультативної зустрічі росіяни взяли в полон двох прикордонників Сумського загону.

Цигикал допускає, що російські силовики могли не заходити на територію України, а викрасти українських прикордонників безпосередньо на кордоні.

Як інформувала “Новинарня“, ввечері 3 жовтня в Сумській області неподалік від кордону з РФ зникли двоє українських прикордонників. ФСБ Росії підтвердила їх затримання.
9 жовтня речник ДПСУ Олег Слободян повідомив, що російський суд заарештував їх на два місяці нібито за незаконний перетин кордону і спротив силовикам. Українського консула до них не пускають.
У ДПСУ припускають, що українських офіцерів затримували із застосуванням фізичної сили.

Зустріч прикордонників України і РФ із питання затриманих офіцерів, запланована на 9 жовтня, була зірвана російською стороною: на неї прибув лише один прикордонник ФСБ РФ, який заявив, що не уповноважений вести переговори.

Читайте також:
У Росії заявили, що затримали на кордоні з Луганщиною військового ЗСУ.
Україна наразі не підтверджує

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна