Стали відомі імена загиблих в АТО 16 жовтня: Микола Ларін та Андрій Беспалов. ФОТО

 

Новинарня” з’ясувала імена двох військовослужбовців Збройних сил України, які загинули внаслідок бойових дій на Сході 16 жовтня.

Андрій Беспалов

Один із них – Андрій Беспалов, 46-річний воїн 17-го окремого мотопіхотного батальйону 57 омпбр, мешканець смт Нове Кропивницької міськради.

За даними штабу АТО, військовий отримав смертельні поранення через підрив поблизу селища Невельське (Ясинуватський район Донецької області).

“16 жовтня 2017 року в результаті підриву на невідомому вибуховому пристрої загинув наш товариш і побратим Андрій Беспалов. Висловлюємо щирі співчуття рідним та близьким з приводу непоправної втрати. Вічная пам’ять…” – ідеться на сторінці 17 омпб “Кіровоград” у “Фейсбуці”.

Беспалов Андрій Іванович народився 17 березня 1971 року в місті Челябінськ (РФ).

В загиблого зaлишились цивільнa дружинa тa неповнолітній син від першого шлюбу.

Поховають воїна 19 жовтня нa Aлеї Слaви Рівнянського клaдовищa в Кропивницькому.

Микола Ларін

Другий загиблий 16 жовтня – 25-річний Микола Ларін з Полтавщини, розвідник 72 омбр.

“16 жовтня 2017 року, під час виконання обов’язку по захисту територіальної цілісності та незалежності держави, від рук російсько-терористичних угрупувань в районі Авдіївки загинув наш побратим з Лохвицького району Полтавської області солдат Ларін Микола Миколайович. З болем у серці співчуваємо рідним і близьким!
Тисячі воїнів, в тому числі із Полтавщини, щодня стоять на захисті держави і іноді ціною власного життя зупиняють ворога – давайте про це пам’ятати!” – ідеться в повідомленні на сторінці обласного військкомату.

Загибель побратима підтвердили в 72-й окремій механізованій бригаді імені Чорних запорожців, яка невдовзі вийде з-під Авдіївки на ротацію після майже року перебування в АТО.

“Веселий, компанійська людина, надійний бойовий товариш” – так починають розповіді про полеглого побратима практично всі, хто знав Миколу Ларіна, солдата розвідроти 72 омбр. Своїм оптимізмом, життєлюбством, вмінням прийти на виручку в найпотрібнішу мить 25-річний козак привертав до себе всіх, з ким його зводила доля на життєвому шляху та на бойових стежках”, – ідеться в повідомленні на ФБ-сторінці бригади.

Микола народився 8 вересня 1992 року в селі Хрулі Лохвицького району. Там його й ховають уже сьогодні, 18 жовтня.

З початку бойових дій на сході України Микола Ларін став до лав Збройних сил. Служив у льотній частині, що базується на Полтавщині, разом з іншими прикомандированими в грудні 2016-го прийшов у 72-гу білоцерківську бригаду, де показав себе вірним товаришем, вправним воїном.

У січні 2017-го, коли під Авдіївкою противник розпочав активні бойові дії, Микола разом з іншими бійцями розвідувальної роти 72 омбр відстояв кілька днів на відбитій у ворога позиції “Алмаз”, згодом перейменованій на “Орел” – на честь полеглого тут капітана Кизила з таким позивним.

Товариші розповідають: “Ми виходили сюди на бойове чергування щодоби, після бою поверталися в розташування роти на відпочинок. Коля ж, побачивши, наскільки тут тяжко триматися і які шалені атаки здійснював ворог на захисників Авдіївки, за власним бажанням лишався на позиції три доби поспіль, в найгарячіші дні битви за «Орел»”.

“Потім, коли противник перемістив напрямок атаки східніше, під Круту Балку, Микола попросився туди, щоб так само відважно захищати українську землю тут, у свіжовиритих окопах, щоденно обстрілюваних ворогом з мінометів, танків та артилерії”, – повідомляє 72 омбр.

По закінченню відрядження Микола вирішив продовжити службу в 72 омбр, у розвідроті, що стала для нього рідною.

“У серпні він повернувся до нас в бригаду, відразу ж попросився в свою розвідроту, на знайомі небезпечні позиції за 100-150 метрів від ворога. 14 жовтня Микола Ларін отримав від командира народну нагороду – медаль «За оборону Авдіївки», 16 жовтня вранці начальником штабу бригади йому була вручена народна відзнака за мужність і патріотизм, виявлені при захисті Вітчизни. А вже ввечері його не стало…” – розповідають “Чорні запорожці”.

Того дня обстріл позицій 72 омбр противник почав близько 18:00, вів його з мінометів та стрілецької зброї, можливо, маючи намір піти в атаку.

Близько 18:02 Микола Ларін, який саме перебував на бойовому чергуванні, отримав поранення в шию, несуміне з життям.

“Звичайно, наші бійці дали ворогу рішучу відсіч, помстилися за смерть побратима. А герой Микола Ларін, який любив Україну та своїх близьких понад усе, перейшов у Небесний батальон – захищати нас з небес…” – ідеться в дописі.

У Миколи залишились мама, колишня дружина, дві неповнолітні сестри і старший брат.

Штаб АТО повідомляв, що 16 жовтня близько 18-ї години захисник України загинув внаслідок обстрілу в районі Кам’янки – це передмістя Авдіївки, поруч із непідконтрольною Крутою Балкою.

“Кам’янка і Крута Балка розташовані практично поруч, тільки одне село під окупантами, друге – українське. Микола загинув на позиціях під окупованою Крутою Балкою, де в окопах за 100 метрів від ворога тримають оборону наші війська, тому бригада і дає таку інформацію. А штаб АТО називає найближче до позицій село на підконтрольній Україні території. От і все. Ніякої “зради”, – повідомили “Новинарні” в 72 омбр.

Як інформувала “Новинарня“ з посиланням на прес-центр штабу АТО, після двох тижнів без бойових втрат по двоє бійців ЗСУ загинули в понеділок, 16 жовтня, та у вівторок, 17 жовтня.

ОНОВЛЕНО. Читайте також:
Загиблі 17 жовтня: Олександр Омельчук і Михайло Луговий. ФОТО

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна