Загиблі 17 жовтня: Олександр Омельчук і Михайло Луговий. ФОТО

 

Стали відомі імена двох військовослужбовців Збройних сил України, які загинули внаслідок бойових дій 17 жовтня: це солдат Олександр Омельчук із Хмельницької області, 128-ма гірсько-піхотна бригада, а також Михайло Луговий із 92 омбр.

“Ми понесли втрату. Болючу та невиправну. Олександр Омельчук, солдат, механік-водій, загинув під час виконання бойового завдання.
Вчора (17 жовтня) наприкінці доби проросійські найманці били із 120-міліметрових мінометів. Ми симетрично відповіли ворогу. На жаль, одна з ворожих мін обірвала життя 27-річного Олександра, уродженця Хмельниччини.
Висловлюємо щирі співчуття родині Олександра та його друзям.
Побратими – зробимо все, щоб смерть Олександра не була марною. Тримаємось. Пам’ятатимемо. Не пробачимо. Смерть ворогам!” – ідеться на ФБ-сторінці 128-ї окремої гірсько-піхотної бригади “Закарпатський легіон”

Як відомо, Омельчук Олександр Олександрович народився 18 лютого 1990 року в селі Велика Бобровиця, Білогірський район Хмельницької області.

За уточненими даними, фатальний мінометний обстріл з боку бойовиків відбувся біля села Жованка Донецької області.

Михайло Луговий (у центрі) з побратимами.
Фото з ФБ Валерія Пономаренка

 

Другий полеглий 17 жовтня – сержант Луговий Михайло Володимирович, сержант 92-ї окремої механізованої бригади.

Про нього в соцмережі повідомив близький друг Валерій Пономаренко.

Як інйормував прес-центр штабу АТО, ввечері 17 жовтня бойовики відкрили вогонь по позиціях ЗСУ біля міста Мар’їнка, використовуючи міномети калібру 82 мм, протитанкові гранатомети, стрілецьку зброю.
“Українські захисники симетрично відповіли ворогу. На жаль, у результаті цього протистояння отримали поранення двоє наших бійців”, – ішлося у зведенні.

Читайте також:
Стали відомі імена загиблих в АТО 16 жовтня:
Микола Ларін та Андрій Беспалов. ФОТО

Як інформувала “Новинарня“ з посиланням на прес-центр штабу АТО, після двох тижнів без бойових втрат по двоє бійців ЗСУ загинули в понеділок, 16 жовтня, та у вівторок, 17 жовтня.

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна