Смоленська катастрофа: комісія в Польщі знайшла звук вибуху на самописці літака президента Качинського

 

Польська комісія виявила запис моменту вибуху на бортовому самописці літака Ту-154, в результаті аварії якого в Смоленській області 2010 року загинули президент Польщі Лех Качинський та вище керівництво країни.

Про це повідомив очільник Міноборони Польщі Антоній Мацеревич, передало 14 жовтня Польське радіо.

“Ми знайшли в записі одного з реєстраторів момент вибуху – він був ідентифікований. Зараз ми займаємося його аналізом”, – заявив Мацеревич.

Глава МО, що комісія, яка розслідує катастрофу, озвучила версію вибуху у своєму звіті ще навесні.

“Тоді ми встановили, що стався вибух, який в кінцевому підсумку знищив літак. Зараз ми знаємо набагато більше”, – сказав міністр.

Мацеревич додав, що “до кінця наступної весни буде представлена доповідь не тільки по ходу подій, а й по тому, хто несе головну відповідальність за трагедію в Смоленську”.

Читайте також:
Дональда Туска допитали в справі Смоленської катастрофи

Нагадаємо, 10 квітня 2010 року в катастрофі польського урядового літака Ту-154 у Смоленську (РФ) загинули 96 осіб, серед яких – президент Польщі Лех Качинський з дружиною, керівники всіх родів військ, начальник генерального штабу, представники Сейму і Сенату, канцелярії президента, останній президент Польщі у вигнанні Ришард Качаровський, представники вищого військового командування, політичних партій, громадські та релігійні діячі.
За офіційною російською версією, причиною катастрофи стали складні метеорологічні умови – густий туман – при заході літака на посадку.
Варшава у 2014 році відновила розслідування, припускаючи, що аварія літака була підлаштована.

Читайте також:
Смоленська катастрофа: запис “чорної скриньки” польського літака сфальсифіковано Росією

У Польщі почали ексгумацію президентського подружжя Качинських,
загиблих під Смоленськом

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна