Дональда Туска допитали в справі Смоленської катастрофи

 

Президента Європейської ради, колишнього прем’єр-міністра Польщі Дональда Туска допитали у справі Смоленської катастрофи.

Про це повідомляє Європейська правда із посиланням на RMF24.

Допит у прокуратурі Варшави тривав понад 8 годин. Перед допитом голова правлячої в Польщі партії “Право і справедливість”, брат загиблого президента Польщі Ярослав Качинський, якого вважають фактичним главою польського уряду, заявив, що Туску “є чого боятися”.

“Мені нема чого боятися. І пан Качинський мене не залякає, хай би як він не хотів мене зачепити” – сказав Туск після допиту.

Крім того, він назвав весь процес політично мотивованим.

На момент Смоленської катастрофи Дональд Туск очолював уряд Польщі. Допит стосувався справи з плутаниною тіл жертв, які доставили зі Смоленська після катастрофи. У цій справі вже допитали трьох колишніх польських міністрів.

Нагадаємо, 10 квітня 2010 року неподалік летовища “Сєвєрний”, що поблизу Смоленська, розбився літак Ту-154, в якому летіли президент Польщі Лех Качинський з дружиною та інші представники політичної та релігійної еліти країни. У катастрофі загинуло 96 осіб.

Після приходу до влади партії “ПіС” у Польщі почали по-новій розслідувати справу Смоленської катастрофи, щоб довести, що до падіння президентського літака причетний Кремль.

Читайте також:

Польща анонсує оприлюднення доказів “руки Москви” в Смоленській катастрофі

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна