Польща анонсує оприлюднення доказів “руки Москви” в Смоленській катастрофі

 

Восени буде оприлюднено матеріали, які доводять, що метою дій Кремля була аварія літака з президентом Польщі Лехом Качиньським на борту.
Як передає Польське радіо, про це міністр оборони Польщі Антоні Мацеревич заявив в інтерв’ю газеті Rzeczpospolita.

За його словами, незабаром суспільству представлять раніше невідомі матеріали, що стосуються авіакатастрофи під Смоленськом 2010 року, в якій загинули 96 осіб, серед яких – президент Польщі Лех Качинський та багато інших керівників країни.

Міністр зазначив, що йдеться про нові записи розмов екіпажу Ту-154М. Зокрема, Мацеревич заявив, що оприлюднять докази того, що “метою дій російських диспетчерів і влади в Москві була аварія літака з президентом Качиньським і цілою делегацією на борту”.

“Ми маємо в своєму розпорядженні зараз справжні докази, зокрема ті, котрі приховувала комісія Міллера (попередня польська комісія з розслідування Смоленської катастрофи – “Н”). Ми маємо в своєму розпорядженні жахливі зізнання членів цієї комісії”, – заявив Мацеревич.

Він заанонсував, що матеріали, які стосуються катастрофи, буде оприлюднено в жовтні цього року.

Читайте також:
Смоленська катастрофа: запис “чорної скриньки” польського літака сфальсифіковано Росією

У Польщі почали ексгумацію президентського подружжя Качинських, загиблих під Смоленськом

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна