Почесні стяги поруч з бойовими. ССО і бригада короля Данила отримали “брендову” символіку

 

Група розробників символіки й форми для Збройних сил України “Нове військо” працює над тим, щоб частини ЗСУ, які отримали почесні найменування, отримали також нові почесні прапори – крім офіційний бойових.
Як інформує “Новинарня“, про це розповів координатор групи Віталій Гайдукевич.

За його словами, дизайн таких стягів створено вже для двох підрозділів, знамена вже виготовлено.

“Як відомо, що з 24 серпня почалося присвоєння почесних наіменувань частинам, які прославили себе в боях на російсько-українському фронті. Але імена видатних українських військових діячів – це не все. До кожного імені йтиме нова емблема частини (нашивка) і почесний стяг”, – написав Гайдукевич у “Фейсбуці” 14 жовтня.

За його словами, почесний стяг має бути “брендом” підрозділу.

“Другий стяг до бойового? Так. Цілком офіційно? Так. У нього буде інша роль. Бойовий – в секретці, у нього своя роль, все лишається в силі. Але всі бойові у нас однакові. Як з інкубатора. Постав їх вертикально – не розрізниш де чий. А хотілося б творити бренди частин. І от для цього буде почесний стяг”, – заявив координатор групи.

“Він (почесний стяг) демонструватиме нову емблему. Він буде один-єдиний, і жодна інша частина ЗСУ не матиме схожого”, – підкреслив Віталій Гайдукевич.

Координатор розробників зауважив, що почесні стяги для частин можна було виготовити вже до Дня захисника України 14 жовтня, але бюрократична “система папірців не встигає” – почесний прапор ще не унормований військовим відомством.

При цьому штаб Сил спецоперацій уже отримав почесний стяг із новою емблемою. Також розроблено власне знамено для 24-ї окремої механізованої бригади імені короля Данила.

Почесний прапор 24-ї окремої механізованої бригади імені короля Данила

“Поки юристи думають, як прописати появу другого прапора, сама ідея вже пішла в життя… Що таке справжня якість символіки для армії першою вже дізналася 24-та бригада імені короля Данила. Нашивки вже бачили на рукавах, незабаром до частини доїде і прапор. А от до ССО прапор поїхав вже”, – повідомив Гайдукевич.

Почесний прапор ССО

Варто зазначити, що Сили спецоперацій погодилися на нову емблему із зображенням перевертня-вовкулаки, яку раніше не сприймав командувач ССО Ігор Луньов.

Крім того, координатор похвалився фотоекспозицією “Нове військо. Сто років боротьби за Незалежність” на Майдані, яка поєднує фото українських воєначальників 1917-1921 років, символіку тих часів та оновлену символіку й однострої ЗСУ 2017 року, розроблені групою Гайдукевича.

Читайте також:
Гайдукевич: Де реальна ідеологічна робота в країні і ЗСУ
на честь сторіччя українського війська?

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна