“Немає у світі бронетанкової техніки, яку б не можна було знищити українським “Скіфом”, – Турчинов

 

Секретар Ради національної безпеки і оборони Олександр Турчинов заявив про успішні випробування українського ПТРК “Скіф”.
Про це повідомляє прес-служба РНБО.

“Ракетні випробування нового протитанкового ракетного комплексу «Скіф», які проходили як в Україні, так і за кордоном, зокрема, в умовах надвисоких температур у пустелі, відбулися успішно”, – зазначив Турчинов.

За його словами, ракети ПТРК “точно, без промаху, вражають цілі на відстані до 5,5 кілометрів”.

Секретар РНБО також повідомив, що бойова частина ПТРК “Скіф” показала “унікальний результат, пропалюючи броню товщиною до 1 метра”.

“Тобто в світі немає бронетанкової техніки, яку б не можна було знищити українським «Скіфом»”, – резюмував Турчинов.

Читайте також:
Виставка “Зброя та безпека-2017”:
Полторак підписує контракт на БТР-4Е і збільшує замовлення “Стугни”. ФОТО

Довідка

ПТРК «Скіф» — українсько-білоруський протитанковий ракетний комплекс, розроблений київським КБ «Луч» і мінською компанією «Пеленг».
На основі комплексу створений винятково український ПТРК «Стугна-П».

Ракета виготовляється у місті Київ на ДАХК «Артем», прилад наведення ПН-С — у Мінську на ВАТ «Пеленг».

У ПТРК «Скіф» застосована напівавтоматична система наведення за променем лазера. Виявлення цілі й наведення забезпечується за допомогою оптичного та інфрачервоного прицілів, що дозволяє вести вогонь в складних погодних умовах.

Особливістю ПТРК є можливість наведення ракети на ціль із закритих позицій і укриттів. Іншою характерною рисою комплексу є траєкторія польоту ракети: після пуску вона летить над лінією візування (на висоті близько 10 м) і знижується на рівень цілі на кінцевій ділянці польоту. Лазерний промінь при цьому світить у хвіст ракети й тільки за частку секунди перед ударом перекладається на ціль.

Комплекс комплектується ракетами калібрів 130 мм і 152 мм в транспортно-пускових контейнерах з тандемними кумулятивними (РК-2С, РК-2М-К) і осколково-фугасними (РК-2ОФ, РК-2М-ОФ) бойовими частинами.

Базова модифікація ПТРК «Скіф» складається з встановленого на тринозі пускової установки, транспортно-пускового контейнера для ракет Р-2, приладу наведення ПН-С й пульту дистанційного керування, який дозволяє вести вогонь з дистанції до 50 м.

ПТРК використовує ракету Р-2, уніфіковану з ПТРК «Бар’єр». Довжина ракети складає 1270 мм, довжина контейнера за ракетою — 1360 мм, калібр ракети — 130 мм, вага — 16 кг.

«Скіф» — базова модифікація, представлена на виставці у лютому 2005 року.
«Скіф-Д» — складається з встановленої на тринозі пускової установки, контейнера для ракет Р2, приладу наведення ПН-С і пульту дистанційного керування, який дозволяє оператору виконувати пуск з дистанції до 50 м.
«Скіф-М» — ПТРК, оснащений білоруським тепловізором .
«Стугна-П» — варіант, прийнятий на озброєння збройних сил України. На відміну від ПТРК «Скіф», який оснащується приладом наведення ПН-С виробництва мінського ОАО «Пеленг», ПТРК «Стугна-П» оснащений приладом наведення ПН-І української розробки.

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.