Виставка “Зброя та безпека-2017”: Полторак підписує контракт на БТР-4Е і збільшує замовлення “Стугни”. ФОТО

Фото: МОУ

По завершенню виставки озброєнь “Зброя та безпека” в Києві буде підписано контракт на закуплю для Збройних сил бронетранспортерів БТР-4Е останньої модернізації. Також планується значно збільшити замовлення для ЗСУ на протитанкові ракетні комплекси “Стугна” і “Корсар”.
Як передає “Новинарня“, про це під час відвідування виставки 10 жовтня заявив міністр оборони Степан Полторак.

БТР-4Е

“Мені сподобався БТР-4 останньої модернізації. Він зовсім змінився у порівнянні з тими, які ми закуповували у 2014 році. Це зовсім інша машина, враховані та усунені всі недоліки. Вона набагато краще поводиться на воді, плаває, краще броньована, набагато кращою стала система управління, безпечнішою для водія і командира, покращено протимінний захист, порядок завантаження і вигрузки особового складу. Тобто, якщо порівняти ту машину, яка була у 2014 році і зараз, відбулося близько ста доопрацювань”, — розповів генерал армії Степан Полторак.

Міністр оборони повідомив, що по завершенню цієї виставки буде підписано контракт на закуплю таких БТР-4Е.

Він також наголосив, що враховуючи фінансовий ресурс, який Міністерство оборони отримало влітку, зараз проходить процедура підписання договорів і початок виробництва танків “Оплот”.

“Цього року ми зробили зміни до держоборонзамовлення і плануємо збільшити замовлення на ПТРК «Стугна» та «Корсар»”, – зазначив також глава МОУ в Міжнародному виставковому центрі.

ПТРК “Стугна-П”

“Як і будь-яка техніка, для того, щоби вона увійшла, стала на озброєння й зайняла своє місце, була ефективною, необхідний час. Якщо порівняти перші протитанкові ракетні комплекси українського виробництва «Стугна», «Корсар» і нинішні – різниця величезна. Тому й об’єми закупівель протитанкових засобів значно збільшуються”, – зазначив Полторак.

“Цього року ми зробили зміни до державного оборонного замовлення і плануємо значно збільшити замовлення на протитанкові ракетні комплекси «Стугна», «Корсар» та інші”, – розповів міністр.

Він зазначив: “Якщо порівняти завдання, які стоять сьогодні перед Збройними силами, і можливості, то ми укомплектовані технікою, яка дає можливість виконувати бойові завдання”.

“Але ми всі розуміємо, що техніка має змінюватися, проходити модернізацію. Переваги, які ми бачимо на наступний рік, – це засоби протиповітряної оборони, протитанкові засоби, засоби радіоелектронної боротьби, безпілотні літальні апарати, інші напрямки, які значно підвищать рівень боєздатності наших Збройних сил”, – наголосив генерал армії України Полторак.

10 жовтня стало днем офіційних делегацій на XIV Міжнародній спеціалізованій виставці озброєння та військової техніки “Зброя та безпека-2017”, яка урочисто відкрилася в столичному Міжнародному виставковому центрі.

У павільйонах та на відкритих майданчиках виставки, яка проводиться напередодні Дня захисника України, представлено натурні зразки військової техніки та озброєння.
Виставка “Зброя та безпека” демонструє також процес імплементації стандартів НАТО у виробництві військової продукції, зазначили в МОУ.

Як відомо, у США не ухвалили очікуване рішення про надання Україні протитанкових ракетних комплексів Javelin, відтак ЗСУ мають розраховувати на вітчизняну “Стугну”. 

Читайте про цю виставку 2016 року:
20 вартих уваги бойових машин із виставки “Зброя і безпека”. ФОТО

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна