Турчинов перевірив у дії безпілотний БТР “Фантом-2”, термобаричну зброю і ПТРК “Стугна-П”

 

Показове випробування нових ракетних комплексів, мінометів, безпілотного бронетранспортера “Фантом-2” та нової термобаричної зброї провів “Укроборонпром” на військовому полігоні в Чернігівській області.
Як передає “Новинарня“, про це 25 липня інформувала прес-служба підприємства.

За ходом випробувань спостерігав секретар Ради нацбезпеки України Олександр Турчинов.

Зазначається, що вперше пройшов відриті випробування безпілотний БТР “Фантом-2”.
Дрон-бронетранспортер отримав нове шасі 8х8 та подовжену платформу, яка дозволяє розмістити на ньому більш потужні бойові модулі.

“Для опрацювання нової машини на нього був встановлений бойовий модуль із ракетами РС-80, які дозволяють створити ефект “Граду” на полі бою”, – ідеться в повідомленні.

Новий комплекс – це високомобільна дистанційно керована наземна платформа з встановленою на її борту пусковою установкою для 20 некерованих ракет типу РС-80 розробки ДАХК “Артем”.
Нові ракети є модернізацією радянських некерованих снарядів типу С-8 калібром 80 мм.

Ракетні снаряди РС-80 спроектовані насамперед для озброєння ударних вертольотів армійської авіації та літаків з використанням штатних пускових блоків, можуть також застосовуватися з наземних пускових установок, але це знижує радіус їх дії, зазначає “Військовий інформатор”.

Під час випробувань пройшов перевірку також протитанковий ракетний комплекс “Стугна-П”, який першим пострілом знищив умовну ціль на відстані близько 3 км (при максимальній дальності пострілу близько 5 км).

Завдяки дистанційному пульту керування наведення ракети на ціль було здійснене на відстані 50 метрів. У реальних бойових умовах це дозоляє забезпечити повну безпеку оператора “Стугни-П”.

Випробування також пройшов легкий переносний ракетний комплекс “Корсар”, який, як і “Стугна-П”, розроблений КБ “Луч”, що входить до складу ДП “Укроборонпром”.
Стрільба з цього комплексу велась на максимальну дальність у 2,5 км, а влучання першої ж ракети у ціль підтвердило високі характеристики “Корсара”, наголошує прес-служба відомства.

Тестування також пройшли 60-мм та 120-мм міномети від ПАТ “Маяк”.  За словами Олександра Турчинова, саме 60-мм міномет вкрай необхідний у військах, завдяки своїм компактним розмірам та здатності вести точний ефективний вогонь із закритих позицій.

Секретар РНБО також оцінив термобаричну зброю гранати РГТ-27С та РГТ-27С2 від ДП МФ “Артем”, які здатні випалити все живе у приміщенні об’ємом 13 кв. метрів. А також РПВ-16 – це реактивний вогнемет, що забезпечує ураження противника на дальності близько 1 км і виготовляється на “НДІХП”.

Окрім того, Олександр Турчинов особисто перевірив ефективність українських розробок стрілецької зброї.

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна