Фільм “Війна химер” про бійця АТО Лавра здобув гран-прі міжнародного кінофестивалю в Рівному

 

Фільм “Війна химер” Анастасії та Марії Старожицьких, який розповідає про одного з учасників АТО, здобув Гран-прі Рівненського міжнародного кінофестивалю “Місто мрії”.

У стрічці відтворена особиста історія стосунків Насті Старожицької та добровольця батальйону “Донбас” Валерія Лавренова з позивним “Лавр”, який вижив в Іловайському котлі.

Вибір журі у Рівному, до якого увійшли, зокрема, кінознавець Володимир Войтенко, актриса Рима Зюбіна, білоруський кінопродюсер та режисер Юрій Ігруша, композитор Алла Загайкевич, був нелегким – серед претендентів у різних номінаціях було понад сто стрічок з близько 20 країн світу – США, Ірану, Австралії, Індії, Японії, Польщі, Албанії, Словаччини, Венесуели та ін.

Гран-прі фестивалю в Рівному – це перша нагорода стрічки “Війна химер”, що брала участь у міжнародних конкурсних програмах Docudays.UA та Одеського міжнародного кінофестивалю.

Прокат фільму “Війна химер” продовжується у семи містах України разом з іншими картинами від “Docu/хіт”. Його можуть побачити глядачі Києва, Харкова, Львова, Одеси, Дніпра, Сум та Херсона.
Розклад показів – на docuhit.org.

Рівненський міжнародний кінофестиваль тривав 26-30 вересня.

Читайте більше про цей фільм та його героїв:
“Війна химер”: фільм, про що не можна не кричати

Лавровий хист. Життя після Котла

“КОТЕЛ”. П’єса Марії Старожицької

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна