Порошенко провів переговори з Меркель уперше після її перемоги на виборах

 

Президент Петро Порошенко провів телефонну розмову з федеральним канцлером Німеччини Ангелою Меркель.
Про це 28 вересня повідомила прес-служба АП.

Порошенко привітав Меркель з перемогою її політичної сили на парламентських виборах, які відбулися в ФРН 24 вересня.

“Від цієї перемоги залежить стабільність всієї Європи”, – відзначив президент, побажавши Ангелі Меркель успішного завершення коаліційних переговорів.

Співрозмовники також обмінялися думками щодо розвитку ситуації на Донбасі та стану імплементації Мінських домовленостей.

Зокрема, було скоординовано підходи щодо реалізації ініціативи з розгортання миротворчої операції ООН на території окупованої частини Донбасу та неконтрольованої ділянки українсько-російського кордону.

Президент Порошенко наголосив на необхідності негайних кроків для недопущення виконання так званого “вироку” проти одного з лідерів кримських татар – Ільмі Умерова, а також консолідації міжнародної підтримки для прискорення вирішення питання звільнення всіх українських заручників з російського полону, йдеться в повідомленні.

Читайте також:
На “дитячій” прес-конференції Меркель визнала, що найважче для неї питання
– про війну в Україні

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна