На “дитячій” прес-конференції Меркель визнала, що найважче для неї питання – про війну в Україні

 

Під час “прес-конференції” з дітьми в Берліні канцлер Німеччини Ангела Меркель заявила, що найскладніше питання для неї – про війну між Україною та Росією.
Про це повідомляє “Новинарня” з посиланням на сюжет “Німецької хвилі”.

Поспілкуватися з главою уряду ФРН 17 вересня, за тиждень до виборів, прийшли 150 дітлахів віком від 6 до 14 років. Зустріч тривала годину.

10-річна Лея запитала канцлерку, яке запитання для неї є найважчим.

“Ви, мабуть, знаєте, що йде війна, або час від час виникає стрілянина між Україною й Росією. Коли до мене приходять і питають: “Пані Меркель, що робите ви? Чому не можете допомогти і зробити так, щоб все це закінчилося і люди перестали жити в страху?” – ось це важкі питання для мене. Я, звичайно, залюбки зробила б більше, але, на жаль, не можу. І тоді відчуваєш, що, мабуть, треба трохи більше намагатися“, – сказала федеральний канцлер.

8-річний Адріан спитав, як Ангела Меркель ладнає з президентами США й Росії Трампом і Путіним.

“Ми можемо говорити відкрито. Ми можемо й посміятися. Але з деяких питань у нас дуже різні думки”, – серйозно відповіла Ангела Меркель.

Під час розмови з дітьми Меркель також розповіла, що її улюблена страва – спагеті болоньєзе, з тварин вона найбільше любить їжаків, слонів та зайців.
Також стало відомо, що канцлерка мріє здійснити дві великі подорожі – до США, в Скелясті гори, та Транссибірською магістраллю в Росії.

Найкращим моментом у житті вона вважає, “наприклад, зустріч із чоловіком”.

Своє життя Меркель описала такими словами: “їсти, пити, спати, чистити зуби, подорожувати, читати файли та ухвалювати жорсткі рішення”.

Досвід таких “дитячих зустрічей” перед виборами був першим для канцлерки з партії Християнсько-демократичний союз, яка

Як відомо, Ангела Меркель вчетверте побореться за посаду канцлера Німеччини на виборах до Бундестагу 24 вересня. Її головним суперником є соціал-демократ Мартін Шульц, якого Меркель перемогла на останніх теледебатах.

За дев’ять днів до виборів дані соціологічного опитування Politbarometer, проведеного німецьким телеканалом ZDF, показали що блок Ангели Меркель ХДС/ХСС підтримують 36%, що на два пункти менше, ніж під час попередніх опитувань.
Соціал-демократична партія Німеччини Мартіна Шульца має 23% підтримки, і це приріст на один відсотковий пункт.
Третє місце ділять з 10% популярності Вільна демократична партія та праві популісти з “Альтернативи для Німеччини”.
“Ді Лінке” (Ліві) та “Зелені” підтримують відповідно 9% та 8% опитаних.

Опитування населення також демонструють, що за результатами виборів майбутньою правлячою коаліцією може знову виявитися коаліція консерваторів ХДС із СДНП, яка діє наразі.
Так само не виключено, що нову урядову коаліцію ХДС формуватиме з ВДП та “Зеленими”.

Читайте також:
Меркель готова послабити санкції проти РФ в обмін на миротворців для Донбасу, – ЗМІ

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна