Адвокати Умерова подали апеляцію на незаконний вирок. Оприлюднено відео з прокурорами й суддями-колабораціоністами

 

Адвокат Едем Семедляєв у четвер, 28 вересня, подав коротку апеляційну скаргу на вирок, винесений напередодні підросійським Сімферопольським районним судом Ільмі Умерову, одному з лідерів кримськотатарського національного руху.

“Сьогодні ми підготували і направили коротку апеляційну скаргу. Вирок ми на руки ще не отримали, а тільки почули вчора. Але в залі на той момент було дуже шумно, і повний текст вироку поки що не вдається до кінця ідентифікувати. Коротку скаргу ми подали, щоб не пропустити терміни оскарження, і в подальшому будемо її доповнювати, після того, як отримаємо на руки текст вироку”, – повідомив Едем Семедляєв у коментарі виданню “Крим. Реалії”.

Адвокат також додав, що ознайомився з протоколом судового засідання.

“Тепер ми будемо його (протокол) аналізувати, наскільки він точний. У нас є три дні, щоб внести туди свої зауваження”, – уточнив адвокат.

За його словами, повний текст вироку захисту пообіцяли видати в понеділок, 2 жовтня.

Тим часом у мережу потрапило відео з суду над Ільмі Умеровим, зняте кримськотатарськими активістами.
В об’єктив потрапили обличчя кримських колабораціоністів та окупаційних “законників”, які обвинувачували й виносили вирок заступнику голови Меджлісу.

Це прокурори Денис Семенчук, Олена Артеменко, Олег Саргинов та суддя Андрій Кулішов.

Читайте також:
Умеров після вироку російського суду: Все одно Крим – це Україна!

Як інформувала “Новинарня“, підконтрольний Кремлю Сімферопольський районний суд 27 вересня засудив Ільмі Умерова до двох років колонії-поселення. Також йому заборонено два роки займатися публічною діяльністю і виступати в ЗМІ.
Перед цим прокурор просив для Умерова умовного позбавлення волі на 3 роки 6 місяців з випробувальним терміном на три роки і забороною на три роки займатися публічною і викладацькою діяльністю.

12 травня 2016 року ФСБ Росії в окупованому Криму порушила проти заступника голови Меджлісу Ільмі Умерова кримінальну справу за нібито заклик в ефірі каналу ATR до дій, які загрожують територіальній цілісності Російської Федерації. Він заявив, що Крим є частиною України.

Чоловіка взяли на підписку про невиїзд.

11 серпня 2016 року Умерову стало погано в суді, його ушпиталили. Незважаючи на це, суддя винесла постанову відправити Умерова на психіатричну експертизу. 

У 60-річного Ільмі – хвороба Паркінсона 3-го ступеня, гіпертонічна хвороба, цукровий діабет, перенесена операція на серці.

Затримання, обшук і порушення кримінальної справи, тримання у психіатричній лікарні для проведення примусової судово-психіатричної експертизи одного з лідерів національно-визвольного руху кримських татар Умерова викликало сильний громадський і міжнародний резонанс.

Колонія-поселення – різновид пенітенціарних установ у Росії, в яких відбувають покарання засуджені до позбавлення волі за злочини, вчинені з необережності, а також особи, що вперше вчинили злочини невеликої або середньої тяжкості. Такі установи в основному розташовані в лісових північних і східних регіонах Росії.

Читайте також:
Сильний виступ Ільмі Умерова перед вироком у Сімферопольському суді: “Зустрінемося в Гаазі!” ВІДЕО

Міністерство закордонних справ України вимагає від Росії звільнити Ільмі Умерова, називаючи вирок суду в Сімферополі злочинним і незаконним.

Європейський Союз не визнає ані анексії Криму Росією, ані вирок Умерову, оголошений Сімферопольським судом. Про це заявила речниця зовнішньополітичної служби ЄС Майя Коціянчич.
“Цей вердикт порушує міжнародне гуманітарне право, і Євросоюз сподівається, що його скасують”, – заявила Коціянчич 28 вересня, наголосивши на тому, що ЄС неухильно підтримує територіальну цілісність і суверенітет України.
За її словами, вирок так званого суду є ознакою переслідувань кримських татар і доказом серйозних порушень прав людини на півострові.

 

 

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна