Поліція в Петербурзі не дала пройти маршем проти війни з Україною

 

Поліція в Санки-Петербурзі (РФ) не дозволила кільком сотням людей пройти маршем проти війни з Україною.

Як передає видання “Фонтанка.ру”, з нагоди Міжнародного дня миру в місті планувався “Марш миру”, однак він не був санкціонований місцевою владою. Відтак захід пройшов у вигляді “народного сходу”.

Жителі Петербурга вийшли на акцію з синьо-жовтими прапорами, із повітряними кульками і стрічками кольорів українського прапора та з зображеннм голуба. Один із учасників акції приніс плакат “Путін – це війна”.

Поліція попередила, що акція не узгоджена й участь у заході може призвести до адміністративної відповідальності, а також штрафу від 10 до 20 тис. рублів.

Початок акції був намічений на 14:00. До цього часу учасники маршу миру зібралися біля Казанського собору, щоб через 40 хвилин іти в бік Сенатської площі по головній магістралі міста.

Поліція перегородила шлях, тому учасники мітингу залишилися біля Казанського. Частина протестувальників вирушила до Адміралтейства.

Напередодні, 21 вересня, на вимогу генпрокуратури РФ була заблокована група акції “ВКонтакті”.

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.