Пентагон полякав КНДР бомбардувальниками B-1B Lancer впритул до кордону

 

У суботу, 23 вересня, американські бомбардувальники B-1B Lancer у супроводі винищувачів пролетіли в міжнародному повітряному просторі на схід від КНДР.

Як заявили в Пентагоні, політ став найдальшим на північ від демілітаризованої зони, яка відділяє Північну та Південну Корею, що його будь-коли американський винищувач чи бомбардувальник здійснював у ХХІ столітті.

“Ця місія є демонстрацією рішучості США і чітким посланням про те, що в президента [Сполучених Штатів Дональда Трампа] є багато військових можливостей для подолання будь-якої загрози”, – заявила прес-секретар Пентагону Дана Уайт.

“Ми готові використовувати весь спектр військових варіантів для захисту батьківщини США та наших союзників”, – додала вона.

У Пентагоні поінформували, що бомбардувальники B-1B Lancer вилетіли з острова Гуам у Тихому океані, а винищувачі F-15C – з американської бази в Окінаві, Японія.

Нагадаємо, раніше Пхеньян погрожував завдати ракетного удару по базі США на острові Гуам та провів кілька десятків балістичних ракет, зокрема два – над територією Японії.
Також Північна Корея провела 3 вересня ядерне випробування і пригрозила випробуванням водневої бомби в Тихому океані .

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.