КНДР у відповідь на заяви Трампа пригрозила вибухом водневої бомби в Тихому океані

 

Північна Корея може провести найпотужніше випробування водневої бомби в Тихому океані. Це можуть бути дії “найвищого рівня” проти Сполучених Штатів, сказав очільник МЗС КНДР Лі Ен Хо, передає агенція Yonhap.

“Це може бути найпотужніша детонація водневої бомби в Тихому океані”, – сказав глава дипломатії КНДР журналістам.

Таку заяву міністр зробив після того, як північнокорейський лідер Кім Чен Ин сказав, що розглядає можливість “найсильнішої” реакції у відповідь на погрозу президента США Дональда Трампа у виступі на Генасамблеї ООН “повністю знищити” КНДР.

За словами Кіма, замість переконливих висловлювань на ГА ООН, які допомогли б розрядити напружену ситуацію на Корейському півострові, Трамп виступив із “грубою промовою, яка містить нечувані дурниці, чого не дозволяли собі його попередники”.
Кім Чен Ин також порівняв виступ президента США із “гавканням переляканої собаки”.

Нагадаємо, раніше Пхеньян погрожував завдати ракетного удару по базі США на острові Гуам та провів два пуски балістичних ракет над територією Японії.

Читайте також:
Кім Чен Ин анонсував завершення побудови ядерних сил КНДР та паритет зі США

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна